Vimmerby MS får arrangera finalomgången i SM

Finalomgången i motorcross-SM kommer att arrangeras i Vimmerby kommande år. "Det är väldigt positivt", säger Roger Karlsson, ordförande i Vimmerby MS.

Filip Bengtsson kan få fira ännu ett SM-guld. Den här gången kan han få göra det på hemmaplan.

Filip Bengtsson kan få fira ännu ett SM-guld. Den här gången kan han få göra det på hemmaplan.

Foto: Peter Jigerstrom

Motor2019-12-09 12:41

Vimmerby MS ansökte tidigare i år om att få arrangera finalomgången av motorcross-SM 2020. För drygt två veckor sedan presenterade Svemo datum och arrangörer för nästa år och då kom beskedet att Vimmerby MS får arrangera finalomgången den 12:e september.
– Det är väldigt positivt för oss och vi ser verkligen fram emot det, säger VMS-ordföranden Roger Karlsson.

Det finns dock ett dilemma för VMS. SM-finalomgången i motorcross krockar nämligen med en deltävling i enduro-SM som körs samma helg i Vetlanda. Där kommer USM att köras på lördagen (12:e september) och "stora" SM på söndagen (13:e september). 
– Vi har försökt flytta både motorcross-SM och enduro-SM men det går inte. Det finns inga datum. Valet för oss är att antingen köra eller inte köra, så det finns inte mycket att göra åt det nu, säger Roger Karlsson. 

Förberedelserna inför arrangemanget har redan dragit igång och VMS har rustat upp banan lite grann under hösten.
– Sedan så fick vi en vattenskada i klubbstugan så vi håller på att renovera omklädningsrum och infarter. Under de kommande veckorna kommer vi även att dra igång med planering och så på allvar. Det är mycket jobb inför en SM-final, förklarar Karlsson. 

VMS-stjärnan Filip Bengtsson har nu chans att få fira ett SM-guld i Vimmerby. Han har fyra guld sedan tidigare. 
– Det kommer att bli intressant för Filips del. Vi har även Josefine Berglund på tjejsidan som är väldigt duktig, säger Karlsson. 

Roger Karlsson, ordförande i Vimmerby MS.
Roger Karlsson, ordförande i Vimmerby MS.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!