Vimmerby med övertygande seger

Vimmerby Hockey besegrade Troja/Ljungby med 4–0 under onsdagskvällen. VH har nu skaffat sig ett gyllene läge att knipa Playoff 2-platsen.

VH besegrade Troja/Ljungby med 4–0.

VH besegrade Troja/Ljungby med 4–0.

Foto: Roelof Stroetinga

ishockey2019-02-13 21:10

Det var ett mycket hett möte på förhand som skulle avgöras på onsdagskvällen. Trean Vimmerby och fyran Troja/Ljungby stod på samma 25 poäng. I potten låg ett stort kliv mot en Playoff 2-biljett – och det märktes direkt i "Tigerkulan" att det var mycket som stod på spel.

I den första perioden bjöds publiken på storspel av Tomas Rydén. VH-målvakten räddade hemmalaget gång på gång med riktigt svettiga räddningar. Troja hade ett visst övertag i matchen och när VH:s Eddie Levin drog på sig ett matchstraff trodde många att gästerna skulle få sitt öppningsmål. Men istället från ingenstans var det Vimmerby som tog ledningen efter slarv vid egen kasse hos Troja. Påpassligt framme höll sig Saku Salminen som tryckte in sitt första mål i hans nya hemmahall med tjugo sekunder kvar av första perioden.

I den andra perioden jämnade matchen till sig, men VH var snäppet vassare. Troja hade väldigt svårt att få till något vidare anfallsspel mycket tack vare VH:s noggranna försvarsspel. Phil Horsky var inne på det inför matchen att det skulle krävas "desperat försvarsspel" för att slå Troja. Det kanske inte direkt var desperat, men VH gjorde vad de skulle i egen zon helt enkelt. Mittenperioden slutade mållöst, men närmast mål var hemmalaget efter jättelägen för bland annat Måns Carlsson och Christian Blomqvist.

I den tredje perioden fick VH en drömstart. I powerplay satte Hampus Harlestam snygg dit ett slagskott i mål efter framspelning av Pontus Näsén. 2–0 och VH var nu riktigt nära de tre poängen. Harlestam satte också 3–0 med fem minuter kvar. VH avslutade matchen med att sätta slutresultatet 4–0 genom Saku Salminen, dubbla tvåmålsskyttar för VH alltså. Fjärde raka segern mot Troja var fixar och nu har VH skaffat sig ett gyllene läge att knipa Playoff 2-platsen med två matcher kvar att spela.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!