Vimmerby Hockey fick pris på galan

På Vimmerbygalan, som arrangeras av Företagarna, fick Vimmerby Hockey ta emot Årets Idrottspris för 2018. ”Jag är både glad och stolt över det här året”, säger Marcus Samuelsson, ordförande i Vimmerby Hockey.

Vimmerby Hockey tilldelas Årets Idrottspris 2018.

Vimmerby Hockey tilldelas Årets Idrottspris 2018.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-03-22 19:52

2018 var verkligen ett år att minnas för Vimmerby Hockey med bland annat stora sportsliga framgångar.

– Det var ett jättepositivt år med en förening som är fantastisk att jobba i, säger Marcus Samuelsson.

I motiveringen till priset, som delades ut strax innan klockan 20 på fredagskvällen, nämns särskilt föreningens förmåga att förena professionella och ideella krafter.

– Många tänker på A-laget, att vi har tagit ett bra kliv och blivit mer seriösa, men det är så många andra delar i en förening som måste utvecklas och som måste förändras. Mycket av det sker i det tysta, säger Marcus Samuelsson.

Vad betyder framgångarna för föreningen?

– Det betyder mycket för alla och gör att många vill mer. Från ungdomstränarna till Offside och Familjepucken som jobbar ideellt. Framgång föder framgång helt enkelt.

Vad tar du med dig för minnen från året?

– Det har varit många delar som jag är glad och stolt över. Självklart gläds man över de matcher som varit på slutet när man ser det rent sportsligt. Sedan är jag väldigt glad över utvecklingen på ungdomssidan med tjejhockeyn och juniorsidan. Det är roligt att det sker på så många olika håll och kanter. Det har verkligen varit en positiv utveckling.

Även framtiden ser spännande ut för Vimmerby Hockey. Marcus Samuelsson nämner gymnasieutbildningen med hockeyprofil och ombyggnationen av ishallen som några exempel på anledningar till framtidstro.

– Det finns mycket kvar att göra, det finns det alltid i en förening. Vi vill fortsätta att utvecklas sportsligt men även organisatoriskt.

Marcus Samuelsson, ordförande i Vimmerby Hockey.
Marcus Samuelsson, ordförande i Vimmerby Hockey.
Motiveringen

Årets Idrottspristagare 2018 har framgångsrikt lyckats förena professionella och ideella krafter i ett förändringsarbete mot en modern, inkluderande verksamhet, med glädje, gemenskap och utveckling som tydliga ledstjärnor. Med värderingar där alla idrottsälskare får känna sig välkomna och värdefulla, där det finns plats för såväl bredd som spets, och där alla samarbetar i en positiv anda, utmanar Årets idrottspristagare det invanda och vågar förändra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!