Vilken rackarrökare Rasch...

Christoffer Rasch har imponerat en längre tid i Vimmerby Hockey. Så också mot Dalen i serieepilogen. Norrmannen var vass från sin backposition och gjorde ett underbart mål. "Jag fick bra träff", säger han.

Christoffer Rasch storspelade i VH:s seger mot Dalen.

Christoffer Rasch storspelade i VH:s seger mot Dalen.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2019-12-11 21:55

Kristianstadsförvärvet har bara växt och växt under säsongen. Han har en tydlig ledarroll på isen och hans medspelare söker honom ofta när han kommer i skottposition. Helt rätt. Christoffer Rasch har ett tungt skott och bra träffprocent på mål. Som mot Dalen, där han pangade in 7-2 i slutet. 

–  Jag fick en bra passning av Pelle (Ström). Det var bara att skjuta. 
 

Och som han sköt. Han avlossade rena projektilen. Pucken gick spikrakt in i det bortre krysset. Det var hur snyggt som helst. 

Rasch fick också välförtjänt priset som hemmalagets bäste spelare. Han var en av många duktiga spelare i hemmalaget. 

– Jag tycker att vi har spelat bra en längre tid. Och när laget spelar bra, så växer också individerna. Det var skönt att avsluta serien på det här sättet. Vi behövde det. Hela laget behövde det. Det lossnade offensivt och vi gjorde många mål. 

För honom och VH väntar ett antal träningar innan juluppehållet. Rasch åker hem till Bergen i Norge för att fira jul. 

– Det ska bli skönt att träffa familjen igen. 

En bättre avslutning på grundserien kunde vare sig han eller Vimmerby Hockey önskat sig. 

– Nu får vi ladda om för Fortsättningsserien. Vi hoppas kunna göra bra ifrån oss där och ta oss bakvägen till playoff. När vi mötte Segeltorp förra säsongen med Kristianstad, så lyckades de med det och gjorde det bra. 

Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!