"Viktigaste matchen på bra länge"

Vimmerby IF möter Torstorp på bortaplan under lördagen. Båda lagen ligger i botten av division tre. "På liv och död", säger TIF-tränaren Daniel Helmesjö.

Kan Rickard Thuresson skjuta sitt Vimmerby IF närmare nytt kontrakt i division tre borta mot Torstorp?

Kan Rickard Thuresson skjuta sitt Vimmerby IF närmare nytt kontrakt i division tre borta mot Torstorp?

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-09-20 16:30

Vimmerby IF ligger näst sist i division tre och har en poäng upp till kvalplatsen och fyra poäng upp till säker mark när två omgångar återstår att spela. Att VIF måste kriga för att klara sig kvar i division tre är givetvis inget man hade planerat för innan säsongen.
– Man visste att det skulle bli tufft, speciellt när vi inte har värvat så mycket och har ett så ungt lag. Men vi har väl en trupp för att ligga lite högre ändå. Samtidigt är det många andra bra lag i serien, säger den rutinerade anfallaren Rickard Thuresson.

På lördag ställs man mot borta mot Torstorp, som är det laget som just nu innehar den viktiga åttondeplatsen, precis över kvalstrecket. En vinst för VIF är med andra ord livsviktig.
– Jag tror att alla i laget vet om allvaret. Det här är nog den viktigaste matchen på bra länge för oss, säger Rickard Thuresson inför matchen.

Frågan är dock hur VIF ska angripa matchen mot ett Torstorp som man förlorade mot med 1–0 när lagen möttes senast. Vågar man satsa fullt ut framåt eller väljer man att säkra bakåt och hoppas på att kunna ställa om? 
– Vi har en plan men vi får se hur vi gör. Det är inget vi kommer att avslöja, säger Thuresson.
Vad vet du om Torstorp då?
– Jag har faktiskt ingen koll på dem.

VIF får klara sig utan Amel Komina, Ludwig Strömbom och Niklas Gunnarsson, som alla är avstängda. Oskar Bergman har flyttat för studier och är också borta. Mohammed Shafa Ibrahim är sjuk och är ett frågetecken inför matchen.

För Torstorps del är det också på många sätt en måstematch där en seger i princip hade säkrat nytt kontrakt medan en förlust hade gjort att man måste vinna mot seriesegrarna Tord i sista omgången för att klara sig kvar.
– Det är en kittlande match på många olika sätt för oss, men inte på så många positiva sätt, säger Torstorps IF-tränaren Daniel Helmesjö och fortsätter:
– Vi har spelat en hel del sådana här matcher med liknande karaktär tidigare, bland annat vårt första år i trean, där det är på liv och död. Men vi brukar kunna lyfta oss när det gäller som mest och det hoppas vi att vi kan göra nu också, säger han.

Helmesjö menar på att VIF är ett fysiskt lag som har spetskvaliteter som hans Torstorp får se upp med.
– Vi får se upp med bland annat Thuresson (Rickard) och Jafr (Mohammad). Jag tror att det blir ett ställningskrig där det laget som klarar av att hantera känslorna är det laget som kommer ha störst chans. Är det någonstans vi inte får brista så är det i inställningen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!