Viktiga poäng på spel i Motala

Ena laget jagar topp-två-placering och det andra en slutspelsplats. Det är minst sagt tre viktiga poäng som står på spel när Dackarna gästar Piraterna i Motala på tisdag kväll. "Det börjar dra ihop sig", säger Peter Karlsson inför matchen.

Maciej Janowski återvänder till sin gamla hemmabana på tisdag kväll när Dackarna tar emot Piraterna.

Maciej Janowski återvänder till sin gamla hemmabana på tisdag kväll när Dackarna tar emot Piraterna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2019-08-12 18:30

Med tre matcher kvar på säsongen krigar Dackarna om en plats i topp-två i högsta hugg mot rivalerna Vetlanda och Västervik. Målillalaget ligger just nu trea med två poäng upp till förstaplatsen. Då Västervik har en match mer körd än Dackarna kan Peter Karlssons gäng vid seger i morgon kväll knipa ett litet grepp om andraplatsen, vilket ger en direktbiljett till semifinalen.

Tre matcher återstår för Dackarna, först ut är Piraterna på bortaoval.

– Det börjar dra ihop sig nu. Det kan gå vilken väg som helst känns det som. Men en trepoängare i Motala skulle sitta riktigt fint, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Jämfört med Dackarna slåss Piraterna på en annan front i tabellen. Motalalaget ligger sjua i tabellen med fem poäng upp till den sista slutspelsplatsen, dock med en match mindre körd än sexan Lejonen. Men summa summarum är att Piraterna måste börja samla poäng illa kvickt för att fortfarande ha chansen att nå en kvartsfinal.

– De är ett liknande lag som Lejonen. De är där nere i tabellen, vilket är lite missvisande. Det finns mycket kapacitet i laget, menar Peter Karlsson.

Dackarna får framför allt se upp med en minst sagt formstark dansk. Piraternas Mikkel Michelsen vann nämligen den tredje EM-tävlingen i Vojens i helgen. När Dackarna slog Piraterna i våras med 51–39 tog Michelsen hela 16 poäng.

– Han har haft en riktigt bra säsong. Han körde även bra i Polen i helgen, säger Karlsson.

Piraterna har varit riktigt starka på hemmabanan under säsongen. Utöver förlusterna mot Västervik och Vetlanda har laget idel segrar.

– Det är en rätt tajt bana, så det gäller att välja rätt spår. Men Janowski (Maciej), Pawlicki (Piotr) och Jakobsen (Frederik) har kört för Piraterna så de vet precis vad som gäller där.

Det blev ingen match för serietrean Dackarna i förra veckan. Mötet mot Masarna ställdes in efter att G&B Arena dränkts i vatten efter regnoväder.

Nu gäller det att ladda om batterierna igen för Målilla-laget när en tuff uppgift väntar dem i Motala på tisdag. Klart är att Dackarna mönstrar samma föraruppställning som var tänkt att köra mot Masarna. Oliver Berntzon kommer därmed göra sin comeback efter handskadan han ådrog sig i derbyt mot Västervik.

– Med hemmaplan är det Piraternas stora möjlighet. Det bjuds alltid på bra speedway där uppe.

Följ matchen: Vi direktrapporterar från Motala på vimmerbytidning.se eller i appen. Matchen startar 19.00.

Piraterna–Dackarna

Piraterna

1) Mikkel Michelsen

2) Kai Huckenbeck

3) Linus Sundström

4) Pawel Przedpelski

5) Niels-Kristian Iversen

6) Jonas Davidsson

7) Daniel Davidsson

Dackarna

1) Maciej Janowski

2) Piotr Pawlicki

3) Oliver Berntzon

4) Jacob Thorssell

5) Patryk Dudek

6) Kacper Gomolski

7) Frederik Jakobsen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!