Viktig vecka väntar VIF

Tre matcher på sju dagar. Tre bortamatcher dessutom. Vimmerbys damlag har en viktig vecka framför sig. Först ut: Lindö FF.

Läge för ny seger?

Läge för ny seger?

Foto: Michael Nordin

Fotboll2019-06-01 11:30

– Vi går in i en tuff och viktig period, där vi spelar söndag, torsdag, söndag. Två av matcherna är mot lag på den nedre halvan och förstås extra betydelsefulla, säger VIF-tränaren Jonas Karlsson.

Matcherna är i tur och ordning: Lindö, Jitex och Husqvarna.

– Det kan förstås bli slitsamt och det gäller att vi återhämtar oss och har ett bra humör. Och trots att vi har förlorat en del, så tycker jag att vi har haft en positiv stämning i gruppen de senaste veckorna.

Lindö parkerar strax ovanför Vimmerby i tabellen.

Vad vet du om dem?

– Vi mötte dem i en träningsmatch på försäsongen. Då förlorade vi med 2–1. Lindö är ett spelskickligt lag och jag tycker att vi är jämbördiga.

VIF får klara sig utan Nathalie Johansson (korsbandsskadad), Alica Strand (knäbekymmer), Stina Kägo Bragsjö (rygg) och Moa Thorstensson (bortrest).

Truppen: Elin Ryd – Nathalie Milton, Malin Söderlund, Greta Koponen, Mathilda Strömdahl – Andrea Lundgren – Julia Rosin, Anna Karlsson, Tilda Föghner, Mia Anspach – Vilma Winqvist. Bänk: Sofie Johansson, Kujtese Rexha, Frida Pöder, Moa Nyström, Molly Levin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om