VIK vände och vann mot Kalmar

På onsdagskvällen tog Västerviks IK emot Kalmar HC i lagets första träningsmatch för säsongen. Hemma i Plivit Arena blev det seger med 4–3.

ishockey2019-08-14 21:14

I en öppen förstaperiod var det gästerna som nätade först. Tidigare stortalangen Viktor Crus-Rydberg överlistade Adam Váy, som var en av tolv debutanter i VIK-laget, med en styrning.

VIK:s replik lät dock inte vänta på sig. I power play kom VIK i ett flygande anfall och pucken gick som på ett snöre via Erik Nyström och Oskar Pettersson innan Peter Krieger vidarebefordrade in pucken i nät. Innan perioden var slut hade ett mål till fallit. VIK-bekantingen Albin Storm fick fritt läge och satte ledningsmålet efter 15:22. Perioden var stundtals väldigt underhållande med chanser i båda ändar.

Den andra perioden bjöd inte på några mål, trots att VIK spelade i numerärt överläge vid tre tillfällen. De chanser man skapade var lätträknade och Kalmar stack till och med upp och hotade vid ett par tillfällen. Perioden i sin helhet var ganska rörig och felbesluten duggade tätt.

VIK ökade farten något i den tredje, utan att för den delen sätta något massivt tryck. Men i en omställning – igen – small det. Oskar Pettersson trädde fram pucken till Peter Krieger som utjämnade till 2–2 efter 07:25. Ett vackert mål. Formationen med just Krieger, Pettersson och Nyström var aktiva under hela matchen.

Andra halvan av tredje perioden böljade fram och tillbaka och i en stökig sekvens där ena domaren hade höjt armen för en Kalmar-utvisning höll sig lagkaptenen för dagen, Niklas Folin, framme och rakade in en retur fram till 3–2. Då hade vi 14:10 på matchuret. Kort efter målet fick gästerna en gyllene kvitteringschans sedan Rob Bordson missat en passning, men Váy hann över i förflyttningen. När Erik Aterius för andra gången i matchen ådrog sig en utvisning i offensiv zon efter 16:34 och sedan Kim Johansson visades ut för slashing 32 sekunder senare fick Kalmar verkligen ett gynnsamt tillfälle att utjämna. Och det gjorde man efter 18:29. Kim Runermark vandrade in och sköt mothårs, över Váys vänstra axel. Matchens sista utvisning tillföll Kalmar efter 18:43. Man spelade power play i cirka 50 sekunder och det räckte. Oskar Pettersson fick en läcker passning av – just det – Krieger, och lyfte in segerpucken efter 19:38.

Matchfakta

Västerviks IK–Kalmar HC 4–3(1–2, 0–0, 3–1)

Första perioden: 0–1 (07:12) Viktor Crus-Rydberg (Jarkko Oikarinen), 1–1 (08:18) Peter Krieger (Oskar Pettersson, Erik Nyström) spel 5 mot 4, 1–2 (15:22) Albin Storm (Jarkko Oikarinen)

Andra perioden:

Tredje perioden: 2–2 (07:25) Peter Krieger (Oskar Pettersson, Erik Nyström), 3–2 (14:10) Niklas Folin (Erik Gustafsson), 3–3 (18:29) Kim Runermark (Jesper Sellin), 4–3 (19:38) Oskar Pettersson (Peter Krieger).

Utvisningar: VIK 5x2 min, KHC 7x2 min