VIK lånar back från Vimmerbys serie

Efter en pigg start har Alexis Binner den senaste tiden hamnat utanför VIK-laget. Till kvällens bortamatch mot Almtuna lämnas han hemma. Istället lånas Fredrik Lindström från Tranås in.

Alexis Binner.

Alexis Binner.

Foto: Ilkka Ranta / Frilansfotograferna

Ishockey2019-12-11 15:25

Det är extra anmärkningsvärt med tanke på VIK:s decimerade backsida. Niklas Folin är skadad, likaså Kim Johansson. Även med Erik Gustafsson tillbaka-kallad från Vimmerby är VIK då bara sex backar – med Binner inräknad. Det blir dock inget spel för Binner ikväll. Efter lagets morgonvärmning innan avresa mot Uppsala körde han och skadade forwarden Victor Wänghult extra skridskoåkning. Istället för att Binner ska följa med på sex, eller ens sju, backar, lånar man in VIK-bekantingen Fredrik Lindström från Tranås. Alexis Binner berättar om situationen.

– Det är klart att det är tråkigt. Jag hade en bra start sen har det väl gått lite trögare. Jag tycker inte själv att det gått jättedåligt men det är tränaren som bestämmer såklart.

Har du fått en förklaring till varför du ställs utanför laget?

– Ja, det har jag men den vill jag inte gå in på, det får du fråga tränaren om.

Accepterar du förklaringen?

– Ja, det gör jag.

Vad är din plan nu?

– Det är bara jobba hårdare och visa att man förtjänar en plats.

Mattias Karlin säger följande om beslutet att ställa över Binner till förmån för en inlånad spelare:

– Det är någonting som vi i ledarteamet har diskuterat och vi har kommit fram till att det här är det bästa just nu.

Är det sportsliga eller disciplinära skäl som ligger bakom?

– Det vill jag inte gå in på.

Binners ersättare i truppen heter alltså Fredrik Lindström och spelar till vardags i Tranås i Hockeyettan. Han spelade två matcher med VIK tidigare under hösten.

– Skönt att få in en spelare som varit med tidigare och kan spelet. Han visade senast han var här att han bidrar med saker till laget, säger Karlin.

Med bara sex backar ombytta och Victor Wänghult skadad åker VIK till Uppsala med 14 forwards som alla kommer att finnas med i båset vid nedsläpp 19:00.

Under morgonvärmningen var bara en målvakt på isen och det var Daniel Marmenlind.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!