LÄS MER:Framtiden viktigare än nutiden

Med ett i stort sett helt nytt lag var frågetecknen ovanligt många inför säsongen. Hittills har vissa spelare rätats ut till självklara utropstecken medan andra kvarstår som frågetecken, besvikelser – eller till och med floppar. Här är VIK:s fem bästa och VIK:s fem sämsta, enligt mig, under säsongsinledningen:

Bästa

Artikelbild

5) Kim Johansson – kommer fortfarande ihåg hur förvånad jag blev under kallpratet med Mattias Karlin på upptaktsträffen. Han lyfte fram en spelare efter träningsmatcherna: Kim Johansson. Jag höll inte med då – men gör det verkligen nu. Haft en raketutveckling.

4) Jens Holmström – gör sin bästa säsong i karriären som 27-åring. 15 poäng (9+6) på 26 spelade matcher överträffar antagligen alla förhoppningar som fanns på Troja-förvärvet. Dessutom överlägsen ledare i VIK:s plusminus-liga med +12. Frågan är om han kan hålla den här nivån säsongen ut?

3) Kevin Schulze – känslan är att backen Schulze inte alltid får den upprättelse han förtjänar. Potentialen är skyhög, trots att han redan tillhör de bästa i ligan. Ofta ett steg före både med- och motspelare. Lär garanterat få chansen i SHL om han slipar bort ett par av de individuella misstagen vid offensiv blå och i egen zon.

2) Trevor Mingoia – efter träningsmatcherna fanns det stora förväntningar på amerikanen. Förväntningar som han hittills har uppfyllt – och mer därtill. Enda orosmolnet är att det ibland ser ut som att han behöver göra allt framåt. Med bättre avlastning i Rögle har de slarviga pucktappen plötsligt försvunnit.

Artikelbild

1) Emil Kruse – utan den inlånade Röglemålvakten kan man undra var VIK skulle ligga i tabellen. Konkurrerade ut flyktande Viktor Östlund fullkomligt efter att ha hållit en lika hög som jämn nivå under i stort sett varje match.

Bubblare: Darren Nowick

Sämsta

5) Jacob Bjerselius – Lugn nu. Den här platsen är märkt till Bjerselius skott och inget annat. Tänk vad fantastisk han hade varit med bättre och mer effektiva avslut... TÄNK!

4) Filip Suchý – trots hårt jobb har Suchy inte motsvarat mina, kanske för högt ställda, förväntningar. Väger ofta för lätt i närkamper och är antagligen den spelare som tillbringat mest tid med knäna i isen i hela serien.

3) Andreas Frisk – kanske lite orättvist då lagkaptenen bara spelat 10 matcher (där han antagligen hade skadekänningar). Men oavsett vilket var det stundtals hemska insatser i början. Att Karlin fortsatte att matcha honom i powerplay är en fortsatt olöst gåta.

2) Erik Gustafsson – vet inte vad som har hänt med Erik Gustafssons spel den här säsongen. Dipparna har varit både långa och ovanligt djupa för VIK-veteranen. När andra backar tagit ett och två steg framåt verkar Erik istället ha tagit flera steg bakåt.

1) Gabriel Desjardins – behöver knappt motivera. Ville "det bästa nyförvärvet" ens vara i Västervik?

Bubblare: Pierre Gustavsson