Klart: Centern stannar i VIK

Västerviks IK har förlängt kontraktet med 20-årige centern Jacon Bjerselius. "Han har verkligen gjort en bra första säsong som senior", säger sportchefen Emil Georgsson till VIK:s hemsida.

Centern Jacob Bjerselius spelar i VIK-tröjan även nästa säsong.

Centern Jacob Bjerselius spelar i VIK-tröjan även nästa säsong.

Foto: Ilkka Ranta

ISHOCKEY2019-02-22 15:13

Bjerselius, som har Vendelsö IK som moderklubb och även har spelat i Haninge Anchors, kom till VIK från SHL-laget Örebro HK. Där blev det mest spel i klubbens J20-lag, men centern testade även på spel i SHL och han var även utlånad till VIK-konkurrenten Oskarshamn.

Under debutsäsongen i Västervik har Bjerselius fått stort förtroende. Han har spelat i snitt 16 minuter per match och svarat för ett mål och nio assist.

Sportchefen Emil Georgsson tror att det kommer att bli betydligt mer i framtiden.

– Jacob har verkligen gjort en riktigt bra första säsong som senior. Vi var ute tidigt med att vi ville förlänga Jacob ett år till. Han är en tvåvägscenter som har alla förutsättningar att bli hur bra som helst och vi ser redan nu fram emot att följa hans utveckling över nästa säsong. Vi är glada att Jacob väljer att stanna hos oss i Västerviks IK och fortsätta sin utveckling, säger Georgsson till VIK:s hemsida.

Det nya kontraktet gäller över säsongen 2019/20.

Förutom Bjerselius har även Victor Öhman, Henrik Malmström, Erik Ullman, Kim Johansson och Niklas Folin kontrakt över nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!