5 december borta mot Almtuna gjorde Christopher Fish två byten. Sedan dess har han varit utanför Vita Hästens matchtrupp med en överkroppsskada.

Prognosen sa att han skulle kunna bli borta i sex veckor om det ville sig illa. Men forwarden kunde under onsdagen, efter en knapp månad, genomföra sitt första fulla träningspass på is tillsammans med laget.

– Jag var på is ett par dagar förra veckan också, men det var mest skridskokondition utan klubba, berättar Fish.

När han skadade sig låg Vita Hästen skrynkligt till i tabellen. När han återvänder till matchspel är läget uselt.

– Vi får fokusera på spelet och inte tänka på var vi ligger. Vi kan ju inte sjunka ner längre. Det är jättejobbigt, men det är vårt jobb, vi måste hitta ljuspunkter, säger 25-åringen.

Christopher Fish har spelat i kvalserien de två senaste säsongerna, med Västerås och Västervik. Det mesta talar för att det blir en tredje raka gång med ett tredje lag.

En udda och inte allför smickrande svit.

– Så är det. Det är inte så mycket att göra åt. Jag är ju en del i ett lag, men jag är delaktig till att det har blivit så här. Vi har otroligt skickliga individer, men inte fått igång allting. Jag tycker dock att vi förtjänar fler poäng än vad vi fått, säger Christopher.

Känner du igen något i Hästen nu jämfört med hur det var i Västerås och Västervik?

– Jag tycker att det känns bättre här än när det gått som tyngst de två åren. Just gruppen känns stabil. Vi håller ihop. Det är jätteviktigt, säger Christopher Fish som så långt har gjort elva poäng på 26 matcher denna säsong.