"Det blir som en extra liten spelare"

Tre segrar på de fyra senaste ger Philip Rondahl råg i ryggen inför söndagens nya hemmamatch mot BIK Karlskoga.

Phlip Rondahl.

Phlip Rondahl.

Foto: DANIEL NESTOR

Ishockey2018-11-24 18:00

LÄS MER:De var bäst mot Modo

– Det känns bra. Kroppen känns fräsch och vi har spelat bättre och bättre den senaste tiden. Mot Modo (3–2-seger i fredags) tycker jag att vi enomförde i stort sett alla 65 minuter på ett bra sätt, säger han.

LÄS MER:Han hyllade bänkgrannen

VIK hade en tuff inledning på säsongen poängmässigt – men tycks nu ha hittat ett vinnande recept.

– Matcherna duggar verkligen tätt för tillfället. Att ha fyra matcher på en vecka är nog lite nytt för alla. Men trots en del skador tycker jag att vi fixat det bra. Ibland kan man nästan dra fördel av att spela på sex backar, för att ta ett exempel.

Rondahl utvecklar:

– Poängen har trillat in och jag tycker det har varit ganska rättvist. Att vi verkligen har förtjänat det... eller hur man nu ska säga. Nu pratar vi mest om att fortsätta köra på.

Spelet i powerplay glimrade varken mot Björklöven eller Modo. Tankar där?

– Ja, boxplayet var väl bättre än powerplayet. Vi har haft lite svårt att ta oss in anfallszon och ställa upp spelet känns det som. Men jag tror mest det är så att sådana matcher dyker upp ibland. Det kommer alltid finnas matcher där man har det tuffare i än andra.

Avslutningsvis: Känns det som att ni är på väg att bygga upp något på hemmaplan efter era raka segrar?

– När man spelar och får publiken i ryggen blir det som en extra liten spelare. Så är det faktiskt. Vi vill alltid att motståndarna som kommer hit ska veta att det: 1) är tufft 2) att vi är svårslagna i PTH.

– I början spelade vi liksom bra utan att få med oss poängen. Det vill vi fortsätta undvika nu.

Upp till bevis mot Karlskoga.

VIK-Karlskoga

Laget: VIK kommer till matchen med samma trupp som mot Modo. Emil Alba allt närmare spel, men med största sannolikhet inte redo för match. Inte otippat att Viktor Östlund kan få chansen i kassen efter det täta matchandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om