VIK-backen kan förstärka VH i två matcher

Backen Erik Gustafsson från Västerviks IK ser ut att lånas in till Vimmerby Hockey i fredagens match mot Nybro och söndagens möte med Tyringe.

Om inget oförutsett händer ommer VIK-backen Erik Gustafsson vara med och lira i VH-tröjan under fredagens kamp mot Nybro.

Om inget oförutsett händer ommer VIK-backen Erik Gustafsson vara med och lira i VH-tröjan under fredagens kamp mot Nybro.

Foto: Tobias Sterner

Ishockey2019-11-14 19:07

– Det är tanken i alla fall, säger Morgan Persson. 

– Vi avvaktar kvällen för att se att inget oförutsett händer i Västervik, och kommer få definitivt svar imorgon förmiddag. Men tanken är att han ska vara med på lån i två matcher, på fredag och söndag. 

Vad skulle det betyda för er om han kan spela med er?

– Det betyder mycket. Han har bra ålder, mycket rutin från en hel del Allsvenskt spel och han kan bidra med mycket. Det är också viktigt för att avlasta på backsidan. Vi har ju bara fem backar plus junioren Adam Lindblad, och därför skulle det betyda jättemycket för oss om Erik kommer in och avlastar i de här två matcherna, säger VH-sportchefen. 

Morgan Persson riktar också tacksamhet till Västerviks IK som gått med på att låna ut 26-åringen. 

– Vi är tacksamma till Västervik att de ställer upp och hjälper oss nu när vi har lite tunt på backsidan. 

Anledningen till lånet av Erik är att Christoffer Rasch är skadad och missar helgens matcher. Erik Gustafsson, som är fostrad i Oskarshamn och har spelat i VIK sedan 2014, har gjort 18 matcher den här säsongen. Han tränade med Vimmerby under torsdagen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!