Likt åttondelsfinalen mot IFK Västervik ställde Vimmerby IF upp med ett ungt lag även mot Oskarshamns AIK. Efter den första halvleken stod gästerna emot riktigt bra och ställningen var bara 1–0 till hemmalaget.

– Det såg väldigt bra ut första 45. Vi stod upp bra och låg rätt i positionerna, säger Vimmerby IF:s tränare Johan "JC" Carlsson.

Men det var en målexplosion som väntade sista 45.

Ett effektivt Oskarshamn gjorde sex mål på VIF i den andra halvleken och laget fick en sexmålsskytt (!) i form av Sonny Karlsson, som har erfarenhet från elitfotbollen både i Sverige som Grekland.

– Det är en stor forward, som jag för övrigt mötte för tio år sen, men han är lite större nu. Han fick några enkla mål på slutet där han bara kunde stöta in den, menar "JC".

Vimmerby tröstmålade två gånger om genom Simon Sandholm och Marcus Ahl, men skillnaden mellan divisionerna blev till slut solklar. Oskarshamn vann med 7–2 och Vimmerby IF fick se sig utslagna i kvartsfinalen.

– Det var lite klasskillnad, precis som det ska vara. Men det rinner väl iväg lite mycket i slutet där de gör fyra mål sista kvarten.

Beröm i VIF fick en som vanligt hårt slitande Simon Larsson samt backlinjen i form av Ludwig Strömbom, Oskar Bergman, Jacob Johansson och Tage Falk.

Nu gäller det bara för VIF att ladda om. På lördag väntar ett högintressant derby borta mot Högsby.

– Det ser vi fram emot. "Go:et" i laget är förvånansvärt bra. Vi har börjat inse allvaret nu.