Mjölby vann med 2–1 i en händelserik match på Vifolkavallen. Sett över 90 minuter kunde det egentligen ha slutat hur som helst. Båda lagen hade gott om lägen.

Hemmalaget gjorde 1–0 precis före pausvilan när den förre Rimforsaspelaren Nisse Lindsten nickade in ett inlägg. Ett par minuter in i den andra halvleken blev det mål igen. Återigen var Lindsten inblandad. Hans hårda nick ledde till en stolpretur som anfallskollegan Emil Dagnäs stötte in i öppet mål.

Då såg det mörkt ut för Vimmerby.

Artikelbild

Men bortalaget reducerade tämligen omgående. I den 52:e minuten gjorde Mohammad Jafr 2–1 med en elegant nick, som seglade in över hemmamålvakten.

"Jobbig förlust"

Därefter hade Vimmerby massor av fasta situationer utan att riktigt skapa någon 100-procentig chans. Flera gånger var det flipperspel inne i Mjölbys straffområde.

Den bästa "chansen" kom på övertid. Löpstarke Joakim Storm blev liggandes i utkanten av straffområdet efter en duell med målvakten – och Vimmerby ropade på straff. Men domaren valde att fria.

Efter matchen sa VIF-talangen så här:

– Jag tyckte att det var straff. Absolut. Jag kom emellan backen och målvakten och slog till bollen. Sedan kom båda två och körde över mig. Vår tränare (Dragan Zivic) tyckte också att det var en klockren straff. Men, men. Det är inget vi kan påverka nu.

Du bytte nästan direkt efter den situationen. Var det på grund av smällen?

– Ja, jag vågade inte springa mer. Det kändes inte bra i benet. Jag fick en smäll mot hälsenan, men det ska nog inte vara någon större fara.

Joakim Storm tycker att Vimmerby borde ha fått med sig åtminstone en poäng hem.

– Det var en riktigt jobbig förlust. Vi borde ha skapat ännu fler chanser med tanke på att vi hade så många hörnor i den andra halvleken.

VIF har en seger och två förluster så här långt. I nästa omgång väntar Högsby IF på hemmaplan.