VIF jagar trendbrott mot jumbon

Säsongens hittills viktigaste match? Ja, utan tvekan. I dag möts Tenhult och Vimmerby. Två lag som jagar ett trendbrott i botten av division tre-tabellen.

I Dragan Zivics frånvaro blir det Jesper Lätt som kommer ansvara för VIF i dagens match, tillsammans med Mattias Borgstrand och Johan Bengtsson.

I Dragan Zivics frånvaro blir det Jesper Lätt som kommer ansvara för VIF i dagens match, tillsammans med Mattias Borgstrand och Johan Bengtsson.

Foto: Thomas Lindblom

Fotboll2019-05-25 09:00

Det har varit några turbulenta dagar i Vimmerby IF. Under torsdagskvällen meddelade klubben att Dragan Zivic kliver av sitt tränaruppdrag – efter bara sex matcher. En ohållbar familjesituation – med långa resor från Linköping – var den officiella anledningen till avhoppet. Samtidigt har det kommit uppgifter om ett stort missnöje i spelartruppen, vilket både VIF och Dragan Zivic förnekar.

– I en spelartrupp finns det alltid olika åsikter, men jag har inte fått höra något konkret. Det är inte därför jag slutar. Jag tror att de flesta uppskattat min ledarstil. Jag har inte fuskat med mina arbetsuppgifter, utan jag har ansträngt mig till det yttersta hela tiden, sa Zivic efter beskedet i torsdags.

Enligt säkra källor blir det Johan ”JC” Carlsson som tar över tränaruppdraget med start på måndag. Klubben har dock inte bekräftat det än – utan allt fokus ligger på dagens viktiga bortamatch mot jumbon Tenhult.

Vimmerby behöver en seger för att få lite andrum i botten av tabellen. Efter de senaste förlusterna mot Eneby och Lindö är det bara en poäng ner till nedflyttningsstrecket.

– Det är väldigt viktigt att vi gör en bra match och får med oss tre poäng. Vi behöver verkligen det. Vi gjorde en bra andra halvlek senast, men vi behöver göra en jämn prestation genom hela matchen. Vi har ofta bra perioder i matcher, men ganska djupa dalar. Om vi bara får till det är vi svårslagna. Det är inga stora förluster vi har, säger VIF-anfallaren Simon Sandholm inför matchen mot Tenhult.

Med sina fyra mål i veckans cupmatch mot Bäckseda visade han att formen är på gång.

– Ja, det känns så, även om cupen inte är samma sak som att spela i serien. Jag hoppas att målen kommer där också.

Tenhult inledde säsongen lovande med två kryss mot Eneby och Lindö. Därefter har laget åkt på fyra raka förluster. Med andra ord är det två lag med nedåtgående formkurva som möts på Kabevallen.

Division tre

Efter sex omgångar är det nykomlingen Skärblacka som toppar serien. Här är tabellen i sin helhet:1) Skärblacka↔132) Tord↔133) Sleipner↔124) Smedby↔125) Mjölby↔126) Torstorp↔107) Lindö↔88) Vimmerby↔69) Högsby↔610) Eneby↔511) Tranås↔412) Tenhult↔2

Helgens omgång: Eneby–Tranås, Skärblacka–Smedby, Tenhult–Vimmerby, Lindö–Tord, Högsby–Mjölby, Sleipner–Torstorp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!