VIF har fortsatt problem

Sjätte gången gillt? Nej, Vimmerby IF förlorade återigen på bortaplan, denna gång med 3–1. "Det beror inte alls på det" säger tränaren Jonas Karlsson, efter mötet med Husqvarna FF.

Under söndagen förlorade Jonas Karlssons Vimmerby IF sin sjätte raka bortamatch.

Fotboll2019-06-09 17:23

Det vill sig inte för Vimmerby IF på bortaplan den här säsongen. Under söndagen försökte laget med en del spelare tillbaka i truppen, bland annat Alicia Strand, återigen komma över "bortaspöket". Men för sjätte gången av sex möjliga försök misslyckades de med den uppgiften.

Hemmalaget Husqvarna, som inför matchen låg bakom Vimmerby i tabellen på samma antal poäng men med sämre målskillnad, inledde fajten starkast och kunde också ta kommandot efter att ha gjort mål i samband med en hörna, 38 minuter in i matchen.

– Den första halvleken är jag inte alls nöjd med. De får ju också in ledningsmålet där och vi gör inte en bra prestation. Vi går inte in och gör det vi kom överens om innan matchen. Vi försökte sätta ett högre presspel, men spelade alldeles för långa bollar som bara kom tillbaka till oss. Det kändes som att vi var stressade, säger VIF:s tränare, Jonas Karlsson.

Efter halvtidsvilan kom VIF upp på en högre nivå. Sju minuter in i den andra halvleken kvitterade de gulsvarta efter att Mia Anspach skjutit in ett skott utifrån. Fasta situationer fällde dock VIF denna söndagseftermiddag. Husqvarnas 2–1-mål i den 65:e minuten var återigen via en hörna. 3–1-målet kom i 82:a matchminuten. Denna gång efter en frispark.

– Vi förbättrar oss till den andra halvleken och vågar rulla runt mer. Med det är en hörna och frispark som avgör för de, konstaterar Karlsson.

VIF är alltså fortsatt poänglösa på bortaplan i division 1 säsongen 2019. Men tränaren ser det bara som en slump:

– Det är nog bara rena tillfälligheter, jag tycker inte att vi uppträder annorlunda bara för att det är på bortaplan. Det beror inte alls på det. Vi spelar likadant hemma. Men när man summerar en säsong så tar nog de allra flesta lagen merparten av sina poäng på hemmaplan.

En tuff förlust i denna bottenmatch för Vimmerby IF. I och med det här resultatet har nu Husqvarna skrapat ihop nio poäng och klättrar därmed om VIF i tabellen och tar sig upp på säker mark. VIF är fortsatt tredje sist i tabellen efter att Valinge-Derome fått stryk av Mariebo med 4–0. VIF har sex poäng, likt Valinge som har en match mindre spelad, men har bättre målskillnad. Nästkommande helg tar sig Vimmerby an IFK Örby hemma på Arena Ceos.

Vimmerby IF har på sex bortaförluster släppt in 21 mål och bara lyckats producera sex stycken framåt.

Mittbacken Greta Koponen gjorde en väldigt bra insats mot Husqvarna och var helt klart bäst i Vimmerby.