VIBK spelar turnering i Göteborg

Vimmerby IBK åker i helgen till Göteborg för att delta i Björnslaget. "Vill gå så långt som möjligt", säger VIBK:s assisterande tränare Alexander Pettersson.

Vimmerby IBK åker till Göteborg på fredag för att spela Björnslaget.

Vimmerby IBK åker till Göteborg på fredag för att spela Björnslaget.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-08-30 07:05

I herrklassen i Björnslaget är 38 lag med fördelade på åtta grupper. De allra flesta lagen är från Sverige, men där finns även sju lag från Norge.

– Jag har inte så bra koll på lagen vi möter faktiskt, säger Alexander Pettersson, assisterande tränare i Vimmerby IBK.

Det har blivit lite av en tradition för VIBK att åka iväg på innebandyturneringen i Göteborg. Förra året var laget där under ledning av dåvarande huvudtränaren Peter Kronstrand, och året innan det med Lennart Lundgren. Nu är det dags för Michael Elmér, ackompanjerad av just sin nya assisterande Alexander Pettersson, att ta med sig laget till västkusten.

– Det ska bli skönt att spela match igen. Vi håller på och nöter in ett spelsystem och det är det vi vill testa nu under match. Vi kommer att matcha laget som om det vore seriematcher. Resultaten är inte så viktiga utan det är prestationen först och främst, säger Pettersson.

Inför den här försäsongsturneringen har Vimmerby IBK, med flera nyfrövärv, enbart spelat en match under ledning av den nya tränaren Michael Elmér. Det var mot Westerviks IBK där VIBK gick segrandes ur striden med 10–5.

Ricky Gustafsson och Viktor Nilsson saknas i VIBK.

Gruppspelsmatcherna för VIBK, Björnslaget 2019:

Fredag, 30/8:

19:40: VIBK – Sarpsborg Sharks Blå (Norge)

Lördag, 31/8:

09:50: Hovås IBK – VIBK

16:30: IBK Elfhög – VIBK

19:50: VIBK – Skara IBK

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!