VIBK höjde sig men förlorade igen

Vimmerby IBK har det fortsatt tungt i division två. Trots en stark upphämtning blev det noll poäng i derbyt mot Nässjö. Matchen slutade 6–8.

Under fredagskvällen åkte det nya tränarparet Micael Nilsson och Tony Fridh på sin tredje raka förlust.

Innebandy2019-02-22 21:41

Det har varit några turbulenta veckor för Vimmerby IBK. Både på och utanför planen.

Under fredagskvällen var det upplagt för ett trendbrott – när derbyrivalen Nässjö kom på besök. Men den inledande energin rann snabbt av VIBK-spelarna. Bortalaget bjöds på mängder av kvalificerade målchanser och kunde tämligen enkelt gå fram till 0–3.

– Nej, det var ingen bra start. Vi var alldeles för passiva utan boll och jobbade inte som ett lag, säger tränaren Micael Nilsson.

Den första perioden slutade 4–1 till Nässjö. Med bättre skärpa kunde den ledningen ha varit betydligt större. I det läget valde VIBK-tränarna att byta målvakt. Ut med Ludwig Strömsten, in med Patrik Karlsson.

– Det handlade inte om att "Ludde" var dålig, men det kändes inte ärligt att fortsätta med honom när han inte fick någon hjälp av utespelarna.

"Visade pondus"

I den andra perioden fick vi se ett annat VIBK. Hemmalaget fick ordning på försvarsspelet – och började skapa chanser framåt. Energin var tillbaka.

– Trots att Nässjö gjorde 1–5 fortsatte vi att jobba stenhårt. Vi visade pondus, säger Micael Nilsson.

Vimmerby gjorde tre raka mål, vilket gav resultatet 4–5 inför den tredje perioden.

Avslutningen blev dramatisk. Efter 48:31 kvitterade VIBK till 5–5 genom Jesper Nilsson. Slut där? Nej då. Några minuter senare tog Vimmerby ledningen för första gången när Victor Wall satte 6–5. Glädjen blev dock kortvarig. Nässjö kvitterade omgående.

Det var också bortalaget som fick sista ordet. När klockan stod på 55:29 satte Christian Gresell 6–7. Samma spelare gjorde 6–8 i slutet. Därmed åkte VIBK på sin tredje raka förlust.

Hemmamålen gjordes av Johan Carlsson (den äldre) 3, Elias Trawtschenko, Jesper Nilsson och Victor Wall.