VIBK bjöd på drama med lyckligt slut

Det var 20 år sedan sist, men på fredagskvällen stod det klart att Vimmerby IBK säkrat en plats bland de två främsta och tagit steget upp i division ett.

Laget som gjorde det. VImmerby IBK samlat för lagbild efter segern mot Nässjö som innebar att laget tar steget upp i division ett.

Innebandy2020-02-28 22:30

Det var dukat för fest i idrottshallen på fredagskvällen. 803 gäster kände sig manade att se VIBK mot Nässjö i en drabbning som på pappret inte skulle innebära så stor dramatik. Bottenlaget Nässjö bjöd dock upp till kamp och såg till att det blev spänning hela vägen in mot slutsekunderna.

– Vi gör mycket som är dåligt, men Nässjö var också väsentligt bättre än väntat, sa Jonas Elofsson som tillsammans med målvakten Patrik "Bobby" Karlsson faktiskt var med på planen senast det begav sig år 2000 mot Halmstad borta då VIBK gick upp i division ett senast.

Matchen mot Nässjö började annars bra för VIBK som tidigt fick 1-0 i power play och även 2-0 innan första perioden var över.

Patrik "Bobby" Karlsson hade dock fått göra ett par kvalificerade räddningar då Nässjö var allt annat än ofarliga i sina attacker. I upptakten av andra perioden fick Nässjö ett gyllene läge att komma in i matchen. Först drog Johan Carlsson den yngre på sig en utvisning och lite senare fick han äldre namne dubbla tvåminutare. VIBK stod emot länge, men till slut kom 2-1.

Nässjö var sedan ikapp till 2-2 innan en uppryckning av VIBK mot slutet av andra perioden förde dem tillbaka till ledning 4-2. Gästerna hann dock reducera till 4-3 innan andra akten var över.

I tredje var VIBK hela tiden steget före men lyckades inte skaka av sig Nässjö. I ledning 6-5 för VIBK i slutminuten tog Nässjö ut målvakten och var inte långt ifrån att kvittera. Åtta sekunder från slutet fick VIBK straff och Jonatan Green satte förlösande 7-5.

– Jag var ruggigt nervös när jag klev fram. Jag använde samma variant på straff som jag gjort mål på två gånger tidigare på sistone och den satt. Det var skönt att få sista ordet, sa VIBK:s skyttekung Jonatan Green.

Efter slutsignalen utbröt ett stort jubel och VIBK-spelarna fick fira det där avancemanget till division ett som de varit så nära att ordna vid flera tillfällen på senare år.

– Det var skönt att få avgöra hemma den här gången inför hemmapubliken. Vi gjorde ingen kanonmatch, men det blev spännande och det gick vägen, sa Patrik "Bobby" Karlsson efter matchen.

Den snart 39-årige målvaktsveteranen har haft funderingar på att lägga av efter den här säsongen, men vill inte bekräfta det än.

– Det är tre matcher kvar av säsongen. Sedan får vi se, sa han.

Veteranerna Patrik "Bobby" Karlsson och Jonas Elofsson skålar för att de fört upp VIBK till division ett.