Gästande Torstorp gav inte Vimmerby mycket utrymme och vann de flesta närkamperna i matchen.

– En gedigen insats från hela gänget. Arbetsinsatsen var det mest imponerande, säger Torstorps assisterande tränare Jonny Asklöf.

Avgörandet kom efter 39 minuter då DzenisHalilovic satte 1–0 för gästerna på straff.

– Lagen hade chanser båda två. Men jag tycker att vi spelar bra i första halvlek och har lite mer tryck än Vimmerby. Vi har lägen att punktera matchen i andra också, som vi inte tar tillvara på. En fullt rättvis seger sett över 90 minuter.

Vimmerby IF:s tränare Johan Carlsson håller med.

– Jag tycker att de är mycket hetare än vad vi är. Varken Torstorp eller vi skapar särskilt mycket målchanser, det är en ganska slätstruken match. Men jag tycker att det är ett lag som vi ska slå alla dagar i veckan om vi gör det vi ska. Men de vinner rättvist, det tycker jag.

Vad var det som inte stämde idag?

– Attitydsmässigt var det för dåligt. Man tror att det ska lösa sig. Vi är knappt tvåa på bollen. Vi stämplar inte in i dag helt enkelt. Då förlorar man mot vilket lag som helst i den här serien, den är så pass jämn.

Hur gick snacket i paus?

– Vi pratade om att börja arbeta och vinna dueller. Men jag tycker inte att det blev särskilt mycket bättre i andra halvlek. Vi har mer boll, men det är för att Torstorp backar hem, säger Johan Carlsson som berömmer sitt mittbackspar Jacob Johansson och Oskar Bergman.

– Jag tycker att de håller ihop det bra.

I och med förlusten halkar Vimmerby IF ner till en sjundeplats i tabellen och blir passerade av bland annat Torstorp som nu ligger sexa.