Vimmerbys William Westerholm fick utgå skadad tidigt i matchen. Något som ställde till det för VIF.

– Vi hade som plan att vi skulle komma ut med bra energi och en vilja att ta tag i matchen. Men när William går sönder för oss tappar vi lite fokus och energi. Det strulade lite med bytet innan vi får in våran gubbe. Då kommer vi ur rytmen nästan direkt och får inte tag i något spel, säger tränaren Jesper Lätt.

VIF hamnade i underläge även målmässigt efter en halvtimme.

– Men sen får vi ett ganska billigt mål. Då får vi ytterligare energi. Vi gör även 2–1 innan halvtid på ett liknande sätt. Vi lyckades sätta press och vinna bollen enkelt några gånger. Då vi började vi få lite tro på det. Men vi har svårt med vårat egna spel med boll. Vi får slita hårt med laget från första minut.

Vimmerby gick ifrån till 4–1 i början på den andra halvleken. Tenhult reducerade två gånger men det var VIF som till slut tog hem alla poängen.

– Jag kan inte säga att vi är värda det spelmässigt. Men vi tar ett jäkla jobb och får lägena för att vi jobbar. En väldigt skön seger som satt hårt inne. Det blev en rejäl kamp och vi krigar oss igenom den här matchen från minut ett.

Säsongsdebuterande målvakten Petter Gustafsson får beröm av Jesper Lätt.

– Han går ut och bryter några bollar som kan bli frilägen och har några andra fina räddningar. Petter får mer än godkänt.

William Westerholms skada håller honom borta från spel i åtminstone en match.

– Han ska få träffa läkare och kolla upp det lite mer. Det känns inte jättepositivt, men vi hoppas det bästa.

Segern mot Tenhult var extra skön för VIF efter turbulensen som har varit kring tränarbytet.

– I torsdags när vi tränade så sa vi att vi börjar på ny kula. Vi kan bara påverka det som kommer. Så det var jätteskönt att börja med tre poäng som vi kan ta med oss in i nästa vecka och jobba vidare, säger Jesper Lätt.