”Vi får inte alls till vår prestation”

Det var upplagt för seger och påskfest. Så blev det inte. Vimmerbys damer underpresterade borta mot Nittorp. ”Vi får inte alls till vår prestation”, säger tränaren Jonas Karlsson.

VIF-tränaren Jonas Karlsson tycker inte att laget kom upp i sin rätta nivå mot Nittorp.

VIF-tränaren Jonas Karlsson tycker inte att laget kom upp i sin rätta nivå mot Nittorp.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2019-04-19 18:01

Det har gått en dryg kvart efter förlusten. Jonas Karlsson sitter ensam kvar i avbytarbåset. Han är trots den tunga förlusten, samlad och klarsynt.

– Det var jobbigt för oss. Vi gör för mycket misstag och tappar boll för enkelt. Förlusten mot Jitex i premiären var inte så mycket att säga om. Då gör vi det ändå bra. Den här förlusten är svårare att ta.

VIF kom inte alls upp i den nivå laget egentligen har. Vimmerby förlorade klart mittfältskampen, trots fem spelare i den lagdelen.

– Vi vann för få andrabollar och sedan är det ju så att Nittorp får lite för enkla mål. Jag tycker att det här är ett lag vi ska ha efter oss i tabellen.

Tror du att det handlade om ett visst mått av underskattning?

– Nej, det tror jag inte, men visst var det så att vi var ”påslagna” på ett helt annat sätt mot Jitex, säger Jonas Karlsson.

Som många andra VIF:are hade han en känsla av att de skulle vända i andra halvlek, inte minst efter Nathalie Johanssons psykologiskt viktiga reducering i slutet av den första halvleken. Men så blev det inte.

Med 15–20 minuter kvar av matchen gick Vimmerby upp två på anfallare och fick lite mer tryck.

Hur var din känsla?

– Ja, vi skapade mer då, men insatsen totalt sett är inte bra.

Funderar ni på att byta spelsystem och ha två forwards till nästa match?

– Det vet jag inte. Vi får analysera det i veckan som kommer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!