VH visade otrolig moral i derbyt

Vimmerby Hockeys match mot Tranås under lördagen präglades på förhand av Peter Nordströms avgång. Men VH-spelarna lyckades vända det till något positivt och kunde till slut vinna det tuffa derbyt mot Tranås.

Vimmerby Hockey jublar efter att ha satt dit 5–4-målet mot Tranås under lördagen.

Ishockey2019-10-12 18:13

Vimmerby Hockey besegrade Tranås på bortaplan med 6–4 under lördagen.
– Det är moral. En eloge till grabbarna, de är helt fantastiska, från start till mål trots den pissiga starten, säger Mattias Lindén, som fick leda laget under lördagens match.

Matchen hade på förhand präglats av att VH:s huvudtränare Peter Nordström avgått från sitt uppdrag bara timmar innan matchen. Och det såg ut som att VH hade påverkats av det, till en början.

VH fick nämligen en mardrömsöppning på matchen när Tranås fick straff med sig i den tredje minuten. Den förvaltade hemmalagets Filip Petersson och bara 26 sekunder senare kom också 2–0 för Tranås. Den gången var det Eric Gustafsson som skrev in sig i målprotokollet. Men oturen stannade inte där för VH. Efter 5.30 kom trean för Tranås, och där och då var det inte mycket som talade för VH. Men Jesper Bärgård ville inte gå in till periodpausen mållös och när bara 50 sekunder återstod av den första perioden kunde han stöta in 3–1 på en retur. Det gav VH medvind inför den andra perioden.
– Allting grinar ju illa för oss från början. Men reduceringen Bärgård gör är viktig. När han sätter den så känner jag "det här kommer vi ta", säger Mattias Lindén.

I den andra perioden var VH det bättre laget och fick in 3–2 genom Oskar Carlsson i powerplay när klockan stod på 27.44. Men mitt i VH:s jakt på kvitteringen stack Tranås upp och satte 4–2 som en blixt från klar himmel. Det stod sig också fram till de sista minuterna i period två, då Linus Ljung förvaltade en passning från Roman Semjonov och skickade in 4–3, som blev resultatet efter två perioder.
– Från sista tio i första perioden och framåt så var det bara vi för hela slanten, säger Lindén.

Skulle VH kunna vända på steken och kriga till sig en seger i den tredje perioden? Ja, det kändes redan när lagen kom ut till avgörandet. VH var hetare, snabbare och starkare och till slut hittade Edwin Johansson rätt och kvitterade för VH. Då återstod drygt tio minuter och det kändes som att det smällde i varje sekvens. Inget av lagen ville vika ner sig, men VH var tuffast och fick matchen dit de ville. Tranås fick dock en tveksam straff vid ställningen 4–4, men den gången var VH-målvakten Oscar Walldén med på noterna och kunde plocka den enkelt.

Jesper Bärgård och Anton Carlsson gav sig in i tuffa dueller som slutade med fajter och 2+2-utvisningarna duggade tätt. Det gav resultat, när Roman Semjonov kunde raka in en retur till 5–4 för VH efter 13.28 i den tredje perioden. Tranås tryckte sedan på för en kvittering men kom aldrig riktigt nära. Istället fick Semjonov sätta dit 6–4 i öppen kasse bara sekunder innan slutsignalen gick.
– Det syntes redan när vi kom ut att det skulle bli vinst. Killarna hade inte förlåtit sig själva ifall det hade blivit förlust idag, säger Lindén och fortsätter:
– I dag var det krig och kamp, det fanns inget annat. Anton (Carlsson) som är tunnast av alla tar en fight och står upp för sina lagkamrater. Det är så det ska vara, man ska kämpa för tröjan. Ingen får komma härifrån utan blåmärken eller att blöda och det var krig från start till mål.

Lindén har varit assisterande till Peter Nordström. När Nordström nu lämnat blir Lindén ändå kvar.
– Jag kommer vara kvar, VH vill ha kvar mig.