VH-tränaren: "Vi går in som underdog"

Många lag valde bort Vimmerby när de skulle göra sina val till PlayOff 1-matcherna. När Kallinge/Ronneby skulle välja, som femte lag av sju, föll deras val på Vimmerby Hockey. "Vi är underdogs", säger Phil Horsky, tränare i VH.

Vimmerby Hockeys tränare, Phil Horsky, är laddad inför matcherna mot KRIF.

Vimmerby Hockeys tränare, Phil Horsky, är laddad inför matcherna mot KRIF.

Foto: Arkivbild

Ishockey2020-02-20 14:56

Vimmerby Hockey-tränaren Phil Horsky ser fram emot matcherna mot Kallinge/Ronneby.
– Jag tänker bara att det ska bli kul och en rolig utmaning. Det blir inte lätt men vi är redo för kampen och går leende in till matcherna. Vi har inget att förlora utan vi går in i PlayOff som underdog så vi kan slappna av och överraska, säger Phil Horsky.
På vilket sätt är ni underdogs?
– KRIF har satsat stenhårt och har en vass spets. Visst, vi har en bra bredd med fyra kedjor som kan producera och klara av jobbet, men vi är underdogs. Samtidigt är det en rolig match eftersom det finns en liten rivalitet mellan oss och Kallinge.

VH får spela första matchen hemma på tisdag. Sedan väntar returmötet i Kallinge på fredagen och eventuellt en tredje match direkt på lördagen, även den i Kallinge då.
– Att börja hemma på tisdag är en fördel för oss, säger Phil Horsky.

I KRIF finns det ett par spelare som sticker ut, bland annat Sebastian Magnusson och Alexander Heiver. Horsky varnar även för backen Martin Ekström.
– Han är en bra back som är väldigt vass i anfallszon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!