VH segrade i grundseriens avslutning

Vimmerby Hockey spelade sin sista match i HockeyEttans grundserie under onsdagskvällen när HC Dalen kom på besök. Det blev seger med 7–3 för VH.

Vimmerby Hockey vann mot HC Dalen på hemmaplan.

Ishockey2019-12-11 21:15

Det märktes inledningsvis att det var en i princip betydelselös match för båda lagen. Tempot var lågt och chanserna var få. Men så, i den 15:e minuten small det till när Linus Ljung först fick ett drömläge mitt framför målvakten. Skottet gick rakt på men Ljung högg på sin egna retur och lyckades få upp bollen i nättaket till 1–0 för VH. Bara några sekunder efter det fick Dalen-målvakten återigen se sig slagen när Roman Semjonovs hittade in med pucken mellan hans ben. VH kunde gå in till periodpaus med en 2–0-ledning.

VH rivstartade den andra perioden och satte ett enormt tryck på Dalen. Det ledde bland annat till att bortalaget tog utvisning på utvisning. Powerplay-spelet resulterade dock inte i några mål för VH, men sju minuter in på perioden studsade pucken rätt för VH och Oliver Kempainen, som kunde raka in en retur precis framför mål och 3–0 till VH var ett faktum. Dalen hängde inte alls med i svängarna när VH höjde tempot och fyran hängde i luften för VH. Men så fick Dalen till ett långt anfall mot VH och träffade först stolpen. I sekvensen efter det fick de utdelning när ett skott utifrån letade sig in bakom Walldén i VH-målet. Hemmalaget svarade dock direkt när Semjonovs mycket snyggt hittade till Anton Carlsson som styrde in fyran, vilket också blev periodens sista mål.

Period tre var ganska avslagen och inget av lagen verkade gå på 100%. I mitten på perioden var det dags för lagkaptenen Jakob Karlsson att presentera sig och göra sitt fjärde mål för säsongen. Herman Johansson fick pucken bakom mål och frispelade en helt ren Karlsson som tryckte in pucken i krysset. Matchens snyggaste mål kom sedan med fem minuter kvar av matchen när Niklas Salo avslutade ett otroligt vackert VH-anfall. Dalen tröstmålade mot slutet innan Christoffer Rasch skickade in sjuan i krysset och slutresultatet skrevs till 7–3. Dalen gjorde mål i öppen kasse i slutsekunderna.

Vimmerby Hockey tog alltså en seger i den sista matchen i grundserien och slutar nu åtta i HockeyEttan. Dalen slutar på nionde plats.

Vimmerby Hockey–HC Dalen 7–3
Målen: 1–0 Linus Ljung (Martin Jönsson), 2–0 Roman Semjonovs (Pelle Ström, Pierre Gustavsson), 3–0 Oliver Kempainen (Jonatan Augustsson, Oscar Gustavsson), 3–1 Johan Grönquist, 4–1 Anton Carlsson (Roman Semjonovs, Oskar Carlsson), 5–1 Jakob Karlsson (Herman Johansson, Oscar Gustavsson), 6–1 Niklas Salo (Oscar Gustavsson, Mathias Wigley), 6–2 Markus Näslund, 7–2 Christoffer Rasch (Pelle Ström, Roman Semjonovs), 7–3 Timmie Persson.

Skotten: 10–7, 17–5, 11–10.