VH-produkten aktuell för en comeback

Eddie Levin ser ut att bryta sitt kontrakt med IK Oskarshamn. Nu söker han ny klubb och han har haft kontakt med Vimmerby Hockey. "Jag har pratat med "Mogge", säger Levin.

Vimmerby Hockey-produkten ser ut att bryta sitt kontrakt med IK Oskarshamn.

Vimmerby Hockey-produkten ser ut att bryta sitt kontrakt med IK Oskarshamn.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2020-04-07 20:30

Vimmerby Hockey-produkten Eddie Levin tillhörde under förra säsongen SHL-laget IK Oskarshamn. Det blev dock bara en match i SHL för forwarden. Istället var han utlånad till HV71:s J20-lag i SuperElit och gjorde det bra där (42 poäng på 40 matcher). Han var även inlånad till Vimmerby Hockey under några matcher.

Den nyblivne 20-åringen kommer däremot inte att vara kvar i IKO kommande säsong, som det ser ut nu.
– Vi har inte enats om att bryta kontraktet fullt ut än men vi jobbar på den lösningen, säger Eddie Levin och förklarar:
– Nu kommer ju IKO att vara kvar i SHL och jag känner inte riktigt att det är där jag ska vara. Visst, det är bra att få träna med ett SHL-lag men jag vill spela seniorhockey och utvecklas. Då är det mer värt att hitta ett lag man vet att man får speltid i.
Har du något erbjudande från något lag?
– Jag har bara pratat lite med klubbar men det är inget konkret.

Levin är nu hemma i Vimmerby och jobbar bland annat med hockeyprofilen på gymnasiet. Han berättar att Vimmerby Hockey kontaktat honom.
– Jag har pratat med "Mogge" (Morgan Persson, sportchef i VH). Jag har ingen brådska med att få något klart nu även om det självklart hade varit skönt att veta hur det blir.
Hur trivdes du när du spelade med VH förra säsongen?
– Det var jättekul att få komma tillbaka och spela för sitt gamla lag. Det var ett bra gäng och en driven grupp, vilket man såg med tanke på hur långt de gick till slut.

Eddie Levin gjorde sex matcher med VH den gångna säsongen.
Eddie Levin gjorde sex matcher med VH den gångna säsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!