VH kunde inte säkra seriesegern

Vimmerby Hockey hade chansen att säkra seriesegern borta mot Nybro - men det blev förlust med 2-4 efter tappade ledning med 2-0.

Måns Carlsson Vimmerby Hockey föll i bortamatchen mot Nybro.

Ishockey2018-12-09 18:23

Vimmerby Hockey spelade bra bortaspel mot Nybro i närmare två perioder. VH gjorde 1-0 i den första perioden på ett mål som bokfördes för Måns Carlsson efter en tilltrasslad situation framför Nybro-målet. Det resultatet stod sig perioden ut.

I mittperioden ökade sedan Mattias Wigley på till 2-0 i i boxplay, och då såg det ut att gå VH:s väg. VH hade sedan ett gyllene läge att göra 3-0 kort senare, men kunde inte förvalta det två mot en-läge som gavs. Istället gjorde Nybro 2-1 innan paus.

I tredje perioden kom en urladdning. Av hemmalaget. Nybro gjorde tre raka mål, och vann matchen med 4-2.

Nybro är därmed fortsatt med i racet om en plats till Allettan. VH leder fortfarande serien, och har två poäng till tvåan Kristianstad inför sista omgången i grundserien på onsdag när Halmstad gästar Vimmerby. Seger där, och seriesegern är helt klar.