VH har gjort klart med poängspelaren

Det har pratats om nyförvärv till Vimmerby Hockey och under fredagen stod det klart vem som blir den första spelaren in efter att VH säkrat seriesegern. Det blir den poängstarke forwarden Jesper Norbäck som ansluter till VH.

Vimmerby Hockey har gjort klart med poängstark spelare.

Vimmerby Hockey har gjort klart med poängstark spelare.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-02-14 13:16

Vimmerby Hockey har redan säkrat seriesegern i HockeyEttans vårserie och är klara för play-off. Nu förstärker man laget med ett spännande nyförvärv. Jesper Norbäck, som senast kommer från spel i Grums IK, är klar för Vimmerby.

Norbäck är forward och har gjort 82 poäng (31+51) på sina 76 spelade matcher i HockeyEttan. Han gjorde 16 poäng (8+8) i Allettan södra för Grums senast och står noterad för 42 poäng under säsongen i Grums, vilket gör honom till poängbäst i hela laget.
– Jesper Norbäck är en offensivt skicklig spelare, en spetsspelare i Hockeyettan. Han har fin skridskoåkning, är en vass avslutare, stark på pucken och har kapacitet för att avgöra matcher på egen hand. Det är en spelare som vi hade flera samtal med inför den här säsongen, och när vi fick chansen att hitta en uppgörelse nu så var det inget att snacka om. Vi vill också tacka Grums för ett bra samarbete i samband med övergången, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson i ett pressmeddelande.

Norbäck kommer göra sin debut i VH redan på onsdag, när man möter Borås borta i vårseriens sista match.

VH:s sportchef öppnar också för att ännu ett nyförvärv kan komma att plockas in.
– Vi håller ögonen öppna och jagar i första hand en högerfattad forward, då vi har Max Popovic borta på obestämd tid, säger Morgan Persson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!