VH ger sig ut på jakt – efter juniortränare

Det är inte bara nya spelare Vimmerby Hockey vill få in. Nu är man ute efter att hitta en tränare som ska utveckla VH:s juniorverksamhet. "Just nu händer det väldigt mycket i Vimmerby Hockey", säger Maria Wester, som är junioransvarig i klubben.

"Det händer väldigt mycket i Vimmerby Hockey", menar Maria Wester.

"Det händer väldigt mycket i Vimmerby Hockey", menar Maria Wester.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2020-04-05 19:00

Vimmerby Hockey har sedan tidigare en lokal hockeyprofil i samarbete med Vimmerby Gymnasium. Nu söker man en junioransvarig tränare som ska kunna utveckla profilen och juniorverksamheten i föreningen.
– Vi började redan förra året med att strukturera upp juniorverksamheten i Vimmerby Hockey genom att ha fystester med mera. Nu tänkte vi hitta en tränare som kan ha ett helhetsgrepp över verksamheten i sin tjänst, förklarar Maria Wester, junioransvarig inom Vimmerby Hockey. 

Hon fortsätter:
– Det här är spännande, både för oss och för den som får uppdraget. Just nu händer det väldigt mycket i Vimmerby Hockey, kolla bara på A-laget till exempel, som har gått väldigt bra.

Tjänsten ligger på 50% och man har redan fått in några ansökningar, berättar Wester.
– Ja, vi har fått in några. Jag tror det är ungefär sex stycken namn vi fått in. Det är positivt och gör att vi kan förfina processen och vår bild av det hela.

Personen man söker måste givetvis ha tidigare erfarenheter av ishockey och ledarskap.
– Det är ju inte bara hockey utan man kommer även ha utvecklingssamtal och så vidare. Sedan ska man också ha ett driv och ett helhetstänk samt erfarenhet av att leda ungdomsgrupper, säger Wester och fortsätter:
– Vi vill kunna locka hit spelare men också behålla spelare som vi har i organisationen redan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!