VH föll mot TAIF: "Det är små marginaler"

Vimmerby Hockey startade matchen mot Tranås jättebra med en första period som var väldigt bra. Men de gjorde inte mål och istället kunde Tranås ta över och vinna matchen.

Fredrik Lindström jublar efter sitt 2-0-mål.

Fredrik Lindström jublar efter sitt 2-0-mål.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2019-11-30 17:53

1-4 (0-0, 0-1, 1-3) blev resultatet i matchen mellan Vimmerby och Tranås. Det var nog få som förväntade sig de sifforna i första perioden, när hemmalaget totalt spelade ut TAIF. 

Vimmerby hade 15-4 i skott efter första perioden. Gästerna kom knappt in i anfallszon och hade det väldigt tufft. Men VH kunde inte omsätta sina lägen i mål, och det stod 0-0 i pausen. 

– Första perioden är riktigt bra. Det är synd att vi inte tar vara på våra lägen, vi hade verkligen våra chanser att göra första målet, säger Phil Horsky, tränare i Vimmerby. 

Istället blev det Tranås som gjorde matchens första mål i slutet av andra perioden. VH tappade pucken i egen zon och då fick Petter Eklöf chansen från nära håll. Han smällde dit pucken i mål och TAIF ledde med 1-0.

– I andra perioden är Tranås lite bättre. Men deras mål kommer från ingenstans. Det är ett pucktapp, suckar Horsky. 

Vimmerby gick ut i tredje och försökte få till en kvittering. Men precis som innan missade de sina lägen. Istället blev Christoffer Rasch utvisad och efter bara tolv sekunder av TAIF:s första powerplay gjorde de 2-0. Det var matchens lirare Fredrik Lindström som sköt in den. 

Christoffer Rasch reducerade visserligen när VH hade 2+2 minuters powerplay, men sedan gjorde TAIF 3-1, i boxplay(!). 

Vimmerby tog ut målvakten Oscar Walldén för att jaga reducering och då satte Rasmus Koskinen dit spiken i kistan, 4-1. 

– Det är surt. Det är små marginaler, och vi måste få med oss marginalerna på vår sida, men det är studsar, pucktapp och annat som leder till att vi släpper in mål, säger Phil Horsky, som är någorlunda nöjd med prestationen, trots att det blev förlust. 

– Vi gör en okej match. Första är ju väldigt bra, sedan kan vi bättre, men det hade kunnat bli seger idag om vi bara fick studsarna med oss. 

Vad är det som gör att ni inte är alls lika bra i andra som i första perioden?

– Det är små saker som gör stor skillnad, men Tranås gjorde det bra också. Sedan har vi lite långa byten och då blir det tufft. 

Nu, med tre matcher kvar, har VH nio poäng upp till femteplatsen som innebär spel i Allettan. Med andra ord är det i praktiken kört med spel i Allettan.

– Jag bryr mig inte om det. Vi tänker bara på nästa match och att vinna den, så får vi se efter hur det går, säger Phil Horsky om att laget med stor sannolikhet missar Allettan.

Tranås jublar inför sina tillresta supportrar efter viktiga 2-0-målet i derbyt mot VH.
Tranås jublar inför sina tillresta supportrar efter viktiga 2-0-målet i derbyt mot VH.
Matchfakta

Vimmerby Hockey - Tranås AIF 1-4 (0-0, 0-1, 1-3)

Målen: 0-1 (36:04) Petter Eklöf (Pontus Eklöf, Max Rapp), 0-2 (47:52), Fredrik Lindström (Anders Skoog, Filip Petersson), 1-2 (55:17) Christoffer Rasch (Anton Carlsson, Pierre Gustavsson), 1-3 (56:17) Filip Petersson, 1-4 (58:31) Rasmus Koskinen (Anders Skoog). 

Skotten: 33-22

Utvisningsminuter 2-6

Sålda biljetter: 1045.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!