VFF föll på bortaplan

Det kommer bli ett race hela vägen in i division fyra-kaklet för Västerviks FF. På lördagen föll man borta mot IFK Tuna med 4–1.

fotboll2019-08-17 16:23

Det ska dock sägas att resultatet inte nödvändigtvis speglar matchbilden. VFF hade bollen en hel del och skapade ännu mer chanser på ett riktigt blött Tunhamra.

– Vi saknar koncentrationen och effektiviteten i sista passningen och i avsluten, säger tränaren Ergest Fasko.

Efter en timmas spel kom Fasko själv in, precis som Daniel Fristedt och Christoffer Gustavsson. Man ändrade också om i formationen – ett drag som gav resultat. VFF hade pressat för en reducering under hela halvleken och i den 67:e minuten placerade Gustavsson in målet som väckte liv i matchen.

Dessförinnan hade Tuna under matchens första kvart gjort två mål och därmed satt sig själva i ett minst sagt gynnsamt läge.

– De har en och en halv chans och gör två mål. Det är inte tillräckligt bra av oss, säger Fasko.

Anton Carlsson satte 1–0 för Tuna på straff redan efter sex minuter. Straffen kom till sedan VFF:s målvakt Björn Söderström fällt just Carlsson. 2–0 var ett skott utifrån.

Tillbaka till slutdelen av matchen. Efter Gustavssons mål jagade VFF ytterligare nätkänning.

– Vi har en del frilägen och bra chanser men vi klarar inte av att sätta dit den tyvärr, säger Fasko.

Nej, precis. Istället kunde vindsnabbe Anton Carlsson springa ifrån VFF:s backlinje och rulla in 3–1 i den 80:e, ett mål som dödade matchen. Filip Ingemarsson fullbordade Tunas målmässiga överkörning av VFF genom att, på stopptid i andra halvlek, sätta dit fyran.

– Vi kommer igen, det är bara att jobba vidare, avslutar Fasko.