HHF förlorade seriepremiären mot Vetlanda

Hultsfreds handbollsherrar förlorade - ganska väntat - seriepremiären mot Vetlanda i division 3. Slutsiffrorna skrevs till 34-20, men i första halvlek var det betydligt jämnare.

Jesper Rüdiger, tränare i HHF.

Vetlanda kommun2019-09-28 17:58

HHF låg bara under med tre bollar i paus, och lagets tränare Jesper Rüdiger var nöjd med första halvleken.

– Inledningsvis var det förvånansvärt bra. Första halvleken kommer vi ta med oss till nästkommande matcher. Vi ligger under med tre bollar, men har koll på Vetlanda och hänger med bra. Det är ganska jämnt i första.

Men i andra halvlek gick det inte lika bra.

– Vi gick ut med bra självförtroende och snackade ihop oss om att vi skulle fortsätta som tidigare. Men efter en stund börjar det synas att vi inte spelat tillsammans så mycket än och att konditionen inte riktigt är på topp än. Vi blir trötta helt enkelt, berättar Hultsfredstränaren.

Vetlanda gick från tremålsledning till åttamålsledning på bara några minuter i andra halvlek.

– Där gick luften ur oss lite. Vi blev oorganiserade och tappade vårt försvarsspel. Då rinner det lätt iväg.

Jesper Rüdiger är inte orolig, utan tror att laget kommer bli bättre.

– Vi får ta med oss det som var bra och lära oss av det dåliga. Vi måste ta små steg framåt och försöka bli bättre hela tiden. Jag tror att vi kan börja plocka poäng snart, när vi hunnit spela ihop oss mer, säger han.

Hur känns det att vara igång med seriespelet?

– Det är kul! Roligt att få möta Vetlanda också, med en del gamla HHF-spelare.

HHF-tränaren lyfter fram målvakten Oliver Carlford, som gjorde 16 räddningar och Axel Henriksson, som gjorde 3 mål.