Veckans lista: "Vilken styrkedemonstration"

Lokalt lag i serieledning, EM-klart landslag och misslyckad hockeysäsong. Det är några av grejerna som är med på veckans heta och kalla lista.

Sverige tog en säker 2-0-seger mot Rumänien.

Sverige tog en säker 2-0-seger mot Rumänien.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Sport2019-11-21 06:45

Glödhett

VIBK leder serien - nu väntar mardrömsderby?

Nässjö IBF borta på torsdagskvällen. Borde inte vara några som helst problem, eller? Nässjö har ju inte tagit en enda poäng på de sju inledande matcherna i division 2. Samtidigt är Vimmerby seriens bästa lag hittills med sex segrar och en förlust. Men faktum är att VIBK aldrig vunnit borta mot Nässjö. Dags att ändra på det nu?

Jag tror, trots historiken, inte att det kommer vara några problem för Vimmerby. Spelet har flutit på utmärkt den här säsongen och det finns många duktiga poängspelare i laget. Om de fortsätter på den inslagna vägen kan detta bli en rolig säsong. 

För övrigt kommer vi liverapportera torsdagskvällens match från Nässjö. Följ den på vår sajt!

Hett

Lyckat EM-kval

De svenska herrarnas väg till fotbolls-EM 2020 blev ganska enkel till slut. Och vilken styrkedemonstration de visade upp i Rumänien. Det kom liksom inte på fråga att Sverige skulle tappa poäng. Sedan var det ju skoj att få se bänkspelarna som fick chansen mot Färöarna. Dejan Kulusevski till exempel känns väldigt spännande. 

Varmt 

Hemmapremiär

Målilla Bandy har öppnat säsongen på bästa sätt, med två segrar. På fredag spelar de sin första match hemma på Venhagsvallen. För motståndet står Nässjös B-lag. Vi kommer vara på plats i Målilla och liverapportera matchen.

Ljummet

EM-lottningen - innan lagen är klara

Ännu vet vi bara 20 av lagen som kommer delta i fotbolls-EM under sommaren 2020. Fyra lag tillkommer efter playoff utifrån nationernas resultat i Uefa Nations League. Ändå ska grupperna lottas innan det är klart vilka som ska spela. Dessutom kan det hända att lottningen måste göras om, ifall flera värdländer kvalificerar sig vidare från Nations League-playoffet. 

Kallt

Mellansäsong

Detta skrivs innan vi vet resultatet i onsdagskvällens match mellan Vimmerby Hockey och Hanhals, som avgörs efter vår trycktid. Men oavsett hur den matchen går känns det som att Allettan är kört för VH, som alltså missar den för första gången sedan de gick upp till division 1. Förra säsongen vann de grundserien, nu ligger de nia i tabellen med sex matcher kvar. 

Det har med andra ord varit en tung säsong, och resultaten har gått emot Vimmerby. Det är ju inte kört även om de missar Allettan, utan vinnaren i fortsättningsserien går ju också till playoff. Men känslan är att detta får räknas som en mellansäsong för VH. 

Vimmerby IBK är serieledare i division 1 och nu väntar Nässjö IBF borta.
Vimmerby IBK är serieledare i division 1 och nu väntar Nässjö IBF borta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!