Varning utfärdat: "Tufft mot Masarna"

Efter ett mörkt speedwayår är Masarna tippade i botten av årets elitserie. Alltså: enkla poäng att hämta för Dackarna på tisdagen? ”Det kommer att bli jättetufft för oss”, tror Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Intressant match. Patryk Dudek visade bra form i GP-tävlingen i helgen. Det gjorde även Artur Czaja i sin debutmatch för Dackarna förra veckan.

Intressant match. Patryk Dudek visade bra form i GP-tävlingen i helgen. Det gjorde även Artur Czaja i sin debutmatch för Dackarna förra veckan.

Foto: Jonas Axelsson

Speedway2019-05-20 17:45

Han är nöjd med vad han fick se i förra veckan, hemma mot Piraterna.

– Killarna tog för sig på ett helt annat sätt än i premiären mot Smederna. Lagåkandet var betydligt bättre. Sedan finns det fortfarande saker och detaljer att slipa på.

Ge ett exempel på det?

– Kommunikationen mellan heaten, bland annat. Det är klart att Greg (Hancock) saknas. Han hade det här i sig som förare. Men jag måste säga att Joel Kling tar ett ansvar, trots att han är yngst i laget. Det är roligt att se.

Det tyckte han även om debutanten Artur Czajas insats mot Piraterna:

– Czaja var lysande. Han har dessutom kört två säsonger i Masarna och känner till deras bana väl. Han kan bli ett potentiellt segervapen för oss.

Dackarna kommer till start mot Masarna med samma trupp som mot Piraterna.

– Vi gör lite nummerändringar i laget, men det är av taktiska skäl, säger Peter Karlsson och höjer ett varningens finger för främst Antonio Lindbäck.

– Antonio är gubben i lådan personifierad och är helt briljant emellanåt. Vi får hoppas att han inte har ”dagen” mot oss. Att Masarna vann mot Smederna borta i förra omgången var riktigt starkt gjort. Det visar att de är ett bra lag.

Masarna-Dackarna

Både Masarna och Dackarna kommer med varsin seger i ryggen. Masarna vann mot Smederna och Dackarna besegrade Piraterna.

Masarna har följande lag: 1) Antonio Lindbäck, 2) Alexandr Loktayev, 3) Vadim Tarasenko, 4) Oskar Fajfer, 5) Kim Nilsson, 6) Martin Smolinski, 7) David Bellego.

Dackarnas lag: 1) Oliver Berntzon, 2) Jacob Thorssell, 3) Vaclav Milik, 4) Frederik Jakobsen, 5) Patryk Dudek, 6) Joel Kling, 7) Artur Czaja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!