Världstourfinalen i matchracing, som skulle ha avgjorts i Kina den här veckan, ställs in. Anledningen är att seglingstävlingen, som ägs av det svenskbaserade företaget Aston Harald, är under försäljning.

Vi fick reda på detta under den senaste världscuptävlingen i Lissabon. Det enda jag vet är att finalen är uppskjuten och det sägs nu att den är helt inställd, säger seglaren Johnie Berntsson till Göteborgs-Posten.

En av deltävlingarna i touren, Match Cup Sweden, har tidigare avgjorts i Marstrand och ägaren till Aston Harald tror att den tävlingen får vara kvar – oavsett utgång i affären – eftersom det varit en framgångsrik regatta.

Under åren med Aston Harald har deltagarna seglat M32-katamaraner. Vilka båtar det blir i framtiden, med en ny ägare, är dock oklart.

Om det blir fortsatt katamaraner eller kölbåtar får vi se. Historiskt har det ju varit olika båtar fram till Aston Harald tog över. Det är den nya ägarens beslut, men jag tycker de borde prata med oss seglare, säger Johnie Berntsson.