Var ska målvaktsikonen spela?

Puh... nu kan Henrik Gustavsson och Åtvidaberg andas ut. Kontraktet säkrades. Men var kommer "Fimpen" spela nästa år? ÅFF, Horn, Bjärka...? "Det kan bli i toppen eller botten av seriesystemet".

Säsongen 2018 är över. Frågan är i vilken klubb och division Henrik Gustavsson ska spela nästa år? I division ett, eller kanske rentav i sexan?

Säsongen 2018 är över. Frågan är i vilken klubb och division Henrik Gustavsson ska spela nästa år? I division ett, eller kanske rentav i sexan?

Foto: Per Bergsten

Fotboll2018-11-15 13:38

Det har gått knappt en vecka sedan säsongen tog slut. Efter mycket om och men fixade Åtvid nytt kontrakt. Det blev definitivt klart i den sista omgången, borta mot Kristianstad.

– Otroligt skönt. Det har varit en nervpåfrestning. Med tanke på utgångsläget vi hade i våras, är det fantastiskt bra gjort att vi klarade av det, säger Henrik Gustavsson och fortsätter:

– Jag tror vi hade sju poäng efter 14 matcher i våras. Sedan tog vi 26 pinnar på de avslutande 16 omgångarna. Det visar att vi har kvalitet i laget då vi vann mot flera topplag. Jag kan tycka att det bara var Mjällby som stack ut och var outstanding i serien.

Det var, förstås, väldigt viktigt för Åtvid att få behålla sin division ett-status.

– Hela klubben drog en lättnadens suck när det var klart. Det ger lugn och ro och det ryktas att ett par intressenter ska vara villiga att gå in med en del pengar i klubben.

Den hyperrutinerade målvakten tycker inte att det var så konstigt att det blev en tuff säsong, när han nu blickar tillbaka:

– Man måste veta att det är en enorm skillnad på belastning, både mentalt och fysiskt, mot att spela 30 matcher jämfört med 22. Det var väl bara Christoffer Karlsson i truppen som spelat 30 matcher tidigare under en och samma säsong. Många killar kom underifrån till den här säsongen.

Det pratas som sagt om en rejäl satsning i ÅFF nästa säsong.

Så här ser "Fimpen" på det:

– Det finns redan mycket kvalitet i truppen och mycket att förädla. Men jag tror att det behövs en bredare trupp och att få en jämnare träningsnivå. Det är viktigt, inte minst när det är mycket skador. Sedan har det pratats om att det kommer att värvas.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

– Fotboll är en stor del av mitt liv och jag kommer fortsätta spela nästa år.

Det snackas om en återgång till Horn/Hycklinge...?

– Horn ligger mig varmt om hjärtat och det blev kanske ännu mer intressant när de åkte ur (!) femman. Spel i division sex är det enda som saknas i mitt CV. Annars har jag spelat i alla andra divisioner. Horn och Bjärka är de klubbar som hört av sig till mig hittills.

Åtvidaberg?

– Det är inget konkret än. De har hintat om att få veta om jag är intresserad av att fortsätta på något sätt. Men just nu tar jag det lugnt och har inte bestämt mig. Det är bara skönt att säsongen är över och att det slutade bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!