VIBK ledde med 7-6 hemma mot Karlskrona i söndags, men tappade till 7-8 under matchens sista minuter, och gick miste om värdefulla poäng.

– Det är den tyngsta förlusten hittills, och en riktig väckarklocka för oss. Som vi sagt innan, vi är inte riktigt där spelmässigt, och det är inget vi bara pratar om, utan det är kalla fakta. Det blev en rejäl uppsträckning på träningen i tisdags, och alla är nog införstådda med vad som gäller framöver, säger Peter Kronstrand.

– Vi måste ha fokus på detaljer, och det som gjort oss framgångsrika hittills. Det finns inget utrymme för att lägga bort lite av den inställningen. Det är en omställning för en del, och det kommer ta tid. Men den här matchen var verkligen en ögonöppnare för oss, fortsätter VIBK-coachen.

Och tummades det på detaljer senast, så finns det definitivt inget utrymme för det i dag om det ska bli poäng mot Sävsjö.

– Det är en jättetuff uppgift. Den svåraste matchen i serien. Sävsjö är det bästa laget och har växlat upp nu. När vi mötte dem senast och vann så hade de inte riktigt hittat formen än. Det är svårast möjliga motstånd, säger Peter Kronstrand.

Det kommer att bli en del positionsbyten inför dagens match. Vad som är klart är att Patrik Karlsson står i mål, och den tidigare giftiga formationen Victor Wall, Jonatan Green och Adrian Brorsson återförenas i förstalinan. Alexander Pettersson kommer också att missa matchen på grund av sjukdom.

– Vi kommer att ta med oss full trupp, för att vi vill ha lite olika alternativ i en sådan här match, om vi skulle behöva förändra matchbilden. Sedan vill vi markera lite att insatsen senast inte var okej, och då måste man vara konsekvent med att är man inte där så gör vi förändringar, säger Peter Kronstrand.