– Ja, vad ska man säga jag hade enormt mycket flyt i slutet. Men det känns såklart rätt hyggligt får jag väl säga med att stå som slutsegrare, säger 16-årige juniormästaren Leo Sandberg efter målgången där han gratulerades av familj och vänner.

Det var en juniorfinal som kommer gå till historien som en av de mest dramatiska genom tiderna i Semesterracet. Från start var det MK Kinda-föraren och fjolårssegraren Wilmer Westerling som flög i väg i sin bubbla och såg ut att vara på väg att försvara sin titel. Bakom honom hade hxuvudkonkurrenten Emil Bondesson, Tomellilla MK, kört bort sig och nu talade allt för Westerlingseger.

Men bakom Wilmer närmade sig Hugo Sääf (MK Ramunder) och en viss Leo Sandberg. Det var i slutet av "publikkurvan" innan målgång som Westerling fick häng på bilen och Hugo Sääf hann inte väja undan utan körde rätt in i Westerling. Men en som undvek dem båda var Leo Sandberg som kunde smita förbi och retfullt knipa guldet i juniorklassen.

Artikelbild

| Det var i den sista böjen som Leo Sandberg passerade både Wilmer Westerling samt Hugo Sääf och säkrade förstaplatsen.

– Bilen började strula tidigt för mig. Men jag fortsatte köra och när de krokade ihop där var det bara köra förbi. Det gick helt klart vägen, menar Sandberg.

Hur värderar du den här segern?

– Det finns ju inte så mycket större folkracetävlingar att vinna så detta är självklart riktigt stort. Väldigt häftigt.

Trumfen ska firas med en god natts sömn då det är dags att ladda batterierna för nästa äventyr.

– Det blir att fira med en tupplur sen börja fixa och dona inför Motala.