Vändningen: Nyförvärven lämnar HFK

Hultsfreds FK gjorda förra veckan klart med flera spelare. Två av dem var Jetmir Shehi och Ahmed Tarabeih från SK Lojal. Nu ska de båda lämna HFK.

HFK:s nyförvärv kommer inte spela i klubben 2020.

HFK:s nyförvärv kommer inte spela i klubben 2020.

Foto: Arkivbild

Fotboll2019-11-28 19:36

Hultsfreds FK presenterade under förra veckan Jetmir Shehi och Ahmed Tarabeih som nya spelare inför säsongen 2020. De tekniska spelarna kom från SK Lojal i division fem. Efter bara en vecka väljer de nu att lämna HFK. 
– Det känns fel att spela i samma division som Lojal. Ska jag spela i division fem så kan jag lika gärna spela kvar i Lojal eftersom det gått bra senaste åren och vi har haft väldigt roligt där, säger Jetmir Shehi när vi når honom under torsdagen.

Shehi förklarar varför man valde HFK från början:
– Vi lockades av HFK då de har bra spelare och bra tränare. Det är ingen dålig klubb. Men som sagt så känns det fel att möta Lojal.

Valet står nu mellan att gå tillbaka till SK Lojal, som drabbats av flera tunga spelartapp, eller att gå till Gullringens GoIF. Shehi och Tarabeih har under den senaste tiden gjort flera träningar med Gullringen.
– Om vi bestämmer oss för att satsa så kommer vi att välja Gullringen eftersom det funkat bra där och "Danne" (Daniel Ohlsson, tränare i Gullringen) är väldigt bra. Men sedan måste man få ihop det med jobb och så. Anledningen till att det lutar åt Lojal i nuläget är att det är lättare att kombinera spel där med tiden man har, säger Shehi.
När kommer ni ta ett beslut?
– Förhoppningsvis nästa vecka. Men det blir innan frimånaden tar slut i alla fall.

Ahmed Tarabeih:
– Det stämmer att jag ska lämna Hultsfred.

Vi har sökt representanter från HFK, utan framgång. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!