Vi har tidigare rapporterat om att Dackarnas nyförvärv Jacob Thorssell riskerar att missa elitseriepremiären mot Smederna 9 maj. Anledningen är att han tvingats operera ett tidigare armbrott som inte läkt ordentligt.

I veckan som gick fick han behandling för sin arm vid en klinik i Gdansk, Polen. Och nu berättar Thorsselli en intervju med speedwaygp.com att han planerar att göra comeback lagom till elitseriestarten.

– Min plan är att vara tillbaka kanske en vecka innan premiären i maj. Förhoppningsvis kan jag vara tillbaka tidigare. Jag ska göra allt för att kunna tävla så snart som möjligt, säger Jacob Thorsell till speedwaygp.com.

På grund av skadan har Thorssell tvingats lämna sin plats i engelska klubben Wolverhampton. Där kommer han att ersättas med Scott Nicholls, åtminstone tillfälligt.

– Vi får se om de väljer att fortsätta med Scott eller om jag får komma tillbaka, säger Jacob Thorssell.

Thorssell skadade sig i samband med träning på en motocrosscykel i februari. När han ser tillbaka på vad som hände tycker han inte att han har varit oförsiktig.

– Olyckor kan hända var som helst – på skateboard, mountainbike eller var som helst. Ska klubbarna stoppa oss från att göra sådant? Det är en svår fråga, men jag ångrar inte att jag kört motocross. Självklart är det en dålig situation och jag ångrar den här olyckan. Men det är en hårfin gräns och många förare säger samma sak, inte bara speedwayförare.