– Kul att få frågan. Det tyder på att jag gjort någonting, att jag är omtyckt i gruppen. Det blir spännande, säger 37-åringen.

Karlsson var själv huvuddomare fyra år i allsvenskan och fyra år i SHL. Efter det blev det bara ett års uppehåll.

– Ett skönt år utan hockeyn, men jag såg ändå 20 matcher och var ute en del, säger han.

Vadstenakillens roll blir att coacha 15 huvuddomare i allsvenskan, däribland nyuppflyttade Alexander Österberg från Linköping. Det blir en del tv-tittande, men i uppdraget ska han se 30-35 matcher på plats.

– Jag ska se alla domare två gånger live. Det blir att åka runt, men nu kan jag styra det lite mer än när jag dömde. Men kvällar och helger blir det ju, det är då det är hetast, säger Karlsson som kommer att jobba tillsammans med Björn Wettergren från Stockholm som blir övergripande coach och linjedomarcoach för de allsvenska domarna.

– Det handlar mycket om att vara tränarnas kontakt gentemot domarna. När Björn är borta tar jag hans roll och vice versa. Vi kommer att hjälpas åt, säger Karlsson.

Hockeyallsvenskan kommer också att ha ett utbyte med domarna i SHL, vilket betyder att duktiga domare i den lägre serien kan få chanser i den högre.

– Det finns utvecklingsplatser, säger Vadstenakillen som själv testade på båda ligorna under sin huvuddomarkarriär som han avslutade våren 2018.

Christoffer Karlsson är till vardags försäljningschef på Teknova och är ungdomsledare för två flicklag i fotboll i Vadstena GIF. Han ska också hjälpa till med ett handbollslag i VHF i vinter.

– Det är full kalender, säger han och ler.