Utvisningar fällde Virserum Hockey

Virserum höll uppe spelet väl mot Valdemarsvik borta, men föll ändå med 7-2 efter att ha dragit på sig kostsamma utvisningar. Nu väntar en avgörande match på torsdag.

Robert Davidsson var bäst i Vireserum som föll med 7-2 mot Valdemarsvik.

Robert Davidsson var bäst i Vireserum som föll med 7-2 mot Valdemarsvik.

Foto: Micael Rundberg

Ishockey2019-11-17 18:54

Valdemarsvik fick med sig 3-0 från den första perioden, men de siffrorna speglade inte spelet särskilt väl enligt Virserums tränare Thomas Larsson.

– De gjorde 1-0 efter fyra minuter, men jag tycker ändå att vi är bra med från början och skapar en hel del chanser. Att de kunde gå ifrån till 3-0 berodde på att vi drog på oss onödiga utvisningar och de utnyttjade båda sina två lägen att göra mål i power play. 3-0 kom dessutom sekudner innan periodpausen, sa Thomas Larsson som inte var lika nöjd med spelet i andra perioden.

– Den var vår spelmässigt sämsta. Vi är lite virriga i egen zon och går bort oss, säger han.

Trots det reducerade laget två gånger om. Först 3-1 av Alexandersson framspelad av Jim Nordh. Sedan 5-2 genom William Björklund assisterad av Carl Andrae.

– I tredje försöker de spela av matchen, men vi gick för det och satsade framåt utan att få någon utdelning, sa Thomas Larsson.

Istället gjorde Valdemarsvik ytterligare två mål i spel fem mot fyra på slutet och vann med 7-2.

Bäst för kvällen i Virserum var målvakten Robert Davidsson och backen Alexander Andersson.

Förlusten innebar att Virserum är trea i serien en poäng före Lenhovda som jagar under strecket. Lagen möts på torsdag i Virserum.

– Det ska bli kul. Vi kan ju säkra platsen i Allettan om vi vinner, så det är bara att glömma matchen mot Valdemarsvik snabbt och fikusera helt på den mot Lenhovda, säger Thomas Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!