Nyligen värvade Karlskrona förre VH-spelaren backen Ludvig Jardeskog från Vimmerby. Enligt uppgifter har den förra SHL-klubben koll på VH:s bäste spelare, forwarden Måns Carlsson – och tränaren Phil Horsky.

– Horsky är en mycket bra tränare. Det vet vi och han är intressant, säger Larsson utan att kommentera vidare om det finns en konkret förfrågan eller inte.

Karlskrona söker ny tränare efter Ove Molin.

– Inget är klart med någon klubb. Vi får se. Jag har varit på några intervjuer. Det känns som att mycket kommer att klarna inom en vecka. Det finns en näringskedja och många klubbar bestämmer sig snart och alla har inte spelat klart ännu, som Almtuna, Vita Hästen och Kristianstad, säger Horsky.

Är Karlskrona ett alternativ?

– Det kan finnas ett intresse, mer än så vill jag inte säga.

Phil Horsky säger också att Vimmerby fortfarande är med i bilden.

– Det är absolut ett alternativ. Jag känner att många bryr sig om mig i staden och jag har mycket kontakt med Morgan (Persson, sportchef). Jag är nyfiken på vad som händer i klubben.

Så här säger VH-forwarden Måns Carlsson när allsvenska Karlskrona kommer på tal.

– Det vet jag inte och det är inget jag kan kommentera. Det är några klubbar som hört av sig. Det är klart att det vore roligt att spela på en högre nivå, samtidigt vet jag inte vad som är bäst för mig i det här läget. Stanna kvar i ettan en säsong till, eller spela högre upp?

Har du stängt dörren för Vimmerby?

– Nej, inte alls. Jag trivs jäkligt bra i VH och utvecklades som spelare här. Jag blev mer av en tvåvägscenter i Vimmerby och Horsky (Phil) gjorde mitt spel bättre.

Vimmerbyfostrade Joachim Norell är Måns Carlssons mentor. Han säger följande:

– Det finns faktiskt ingenting att berätta i nuläget. Måns är en väldigt duktig spelare och en ödmjuk kille. Han har gjort en stark säsong i Vimmerby, men inget är klart.

Patrik Larsson säger att ingen kontakt är tagen mellan Karlskrona och Måns Carlsson.