Unge trotjänaren som leder Målilla

Daniel Skoog är blott 24 år gammal. Men står ändå för rutinen och erfarenheten när han går in på sin tionde säsong i Målilla Bandy.

Nya spelare i Målilla inför säsongen. Eric Jakobsson, Dmitry Lazar, Joel Johansson och Antony Suzdalev.

Nya spelare i Målilla inför säsongen. Eric Jakobsson, Dmitry Lazar, Joel Johansson och Antony Suzdalev.

Foto: Roelof Stroetinga

Bandy2018-11-14 19:00

När Daniel Skoog var 14 år klev han in i a-lagets omklädningsrum för första gången, tillsammans med betydligt mer rutinerade spelare som Thomas Nyman, Patrik ”Putte” Jonsson och Vladimir Glushak.

Där har han blivit kvar. Dessutom alltid i de röd-vita färgerna på a-lagsnivå.

– Jag har aldrig haft någon tanke på att byta klubb. Jag spelade parallellt för Vetlandas J20 ett tag, men det var som junior. Jag har aldrig känt att jag behövt gå någon annanstans. Jag har alltid trivts bra i klubben, säger Daniel Skoog.

På lördag kliver han in i en ny säsong med Målilla Bandy. Som spelar försenad seriepremiär hemma mot Finspångs AIK. Egentligen skulle premiären spelats förra helgen, men bortamatchen mot Derby fick skjutas upp på grund av isproblem i Linköping. Istället spelas den matchen den 5 december.

– Det skadade inte oss. Det var egentligen bättre för oss att få en vecka till att förbereda oss på, säger Daniel Skoog inför helgens premiär.

Skoog är lagkapten, och tränaren Jesper Lünings förlängda arm in i laget. Säsongen som börjar på lördag skiljer sig lite från de föregående. Målilla har inga förväntningar på sig att tillhöra toppen i tabellen.

– Det blir lite annorlunda. Men det är en annan utmaning också. Vi har mycket yngre killar i laget och det lär ta ett ag innan de kommer in i det. Men det känns ändå rätt bra, även att vi kommer att få kriga i 95 minuter för att kunna störa de andra lagen, säger Daniel Skoog.

Favoriterna i serien är istället klubbar som Skirö, Jönköping och Tjust.

– De satsar en del, medan vi inte egentligen gjort något direkt. Men det är svårt att säga vilken klass serien håller, och vad man kan förvänta sig av oss. Vi får väl egentligen ta en match i taget, säger han.

Motståndet på lördag är nytt för Daniel Skoog.

– De har alltid spelat i en annan serie än oss, så jag har ingen koll alls. Men det ska bli kul att möta ett annat lag också. Vi får väl känna på dem lite och se vad de håller för klass, säger han.

Daniel Skoog gillar ansvaret som lagkapten. Han spelar själv defensiv mittfältare, men är också viktig i omklädningsrummet.

– Jag är väl den som alltid varit en pådrivare med glatt humör...den som peppar och tjatar. Jag försöker förklara mycket för de yngre spelarna hur de ska bli bättre bandyspelare, säger han.

I en tid när klimatet förändras, och det blir allt svårare och dyrare att hålla is, och där hallar nästan är en förutsättning för framgång står Målilla för det traditionella med konstfruset.

– Visst blir man lite avundsjuk på Skirö och sådana lag som kan gå in i en hall. Och sådant brukar märkas i början på säsongen, innan lagen på konstfruset börjar komma i fatt. Men man vet förutsättningarna här. Och det brukar jämna ut sig, säger Daniel Skoog.

Daniel Skoog är trots sina blott 24 år en av Målillas mer rutinerade spelare inför årets säsong.
Daniel Skoog är trots sina blott 24 år en av Målillas mer rutinerade spelare inför årets säsong.

Målilla Bandy

Nyförvärv: Eric Jacobsson, Joel Johansson och Dmitry Lazar från BK Bore, Herman Billing Tjust Bandy, Anatoly Suzdalev Nässjö IF, Leo Stolt egen produkt, John Svensson comeback.

Förluster: Niels-August Engelhart Corneliussen, Lucas Eberhardzon och Ben Toomrawat Jönköpings IF, Tobias Pettersson Tranås, Fredrik Johansson slutat, Felix Andersson slutat.

Tränare: Jesper Lüning.

Ass tränare: Ove Nilsson.

Ledare: Leif Malmborg, Tomas Karlsson, Alexander Emmanuelsson.

Övriga lag i serien: Skirö, Tjust, Åtvidaberg, Finspång, Derby, Borgia, Jönköping, Stjärnan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!