Tung premiärförlust för Vimmerby Hockey

Nä. Premiären blev inget vidare för Vimmerby. Stryk med 4-2 mot Halmstad Hammers. "Vi faller på att vi gör många enkla misstag", tycker tränarparet.

Tomas Rydén var en av Vimmerbys bästa spelare, men laget föll.

Ishockey2019-09-15 19:51

Det verkar som att VH har det svårt borta mot Halmstad. Förra säsongen åkte laget på däng med 4-0. Nu blev det ny förlust. Och det var inte så mycket att säga om heller. Hammers vann rättvist.

–  Framför allt spelade de enklare och rakare, medan vi krånglade till det och skulle spela för "fint" i vissa lägen, menar Peter Nordström och Mattias Lindén.

De fick se hemmalaget koppla ett visst grepp om matchen till en början. Efter två Halmstadsutvisningar, förändrades matchbilden. VH tog över och skapade tryck på Hammers.

–  Tycker att vi är bättre än dem långa stunder i mittperioden också, säger Lindén.

Vimmerby satte också 0-1 tidigt i perioden, då Henrik Eriksson fick fritt läge efter passning från Roman Semjonovs. Eriksson stänkte upp pucken i nättaket. De hade med sig ledningen till den andra periodvilan.

Sedan brakade det loss ordentligt. Halmstad gick snabbt fram till 2-1 efter mål av de tidigare VH-spelarna Martin Pärna och Sebastian Åkesson. Duon var dessutom två av matchens främsta. Roman Semjonovs kvitterade till 2-2 innan Pärna och Åkesson var inblandade i Hammers 3-2-mål i powerplay. I öppen kasse satte sedan Victor Gagic 4-2.

VH-tränarna var av förståeliga skäl inte nöjda efteråt:

–  Vi spelar för svårt och jag tycker också att vi för "mjuka" i för många situationer. Vi går inte in i duellerna tillräckligt tufft, säger Nordström.

Halmstad-Vimmerby: 4-2

Målen: 0-1 (22.18) Henrik Eriksson (Roman Semjonovs, Christoffer Rasch), 1-1 (40.39) Martin Pärna, 2-1 (43.31) Sebastian Åkesson (Pärna), 2-2 (44.32) Roman Semjonovs (Christoffer Rasch, Henrik Eriksson), 3-2 (52.49) Oscar Jacobsson (Pärna, Åkesson), 4-2 (58.31) Victor Gagic (Pärna).

Skott: 30-27.