Tunas laginsats fick Rimforsa på fall

IFK Tuna stod för en riktig laginsats i lördagens träningsmatch mot Rimforsa IF när man slog östgötarna med 4–0. "Hela laget gör ett kalasjobb och jobbar för varandra", säger Tunatränaren Mattias Gustavsson.

Filip Ingemarsson gjorde 1–0 för IFK Tuna mot Rimforsa IF.

Filip Ingemarsson gjorde 1–0 för IFK Tuna mot Rimforsa IF.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-03-23 19:47

Mot Rimforsa visade hemmalaget Tuna hur man tar en riktig lagseger.

– Hela laget ska ha en eloge tycker jag. En bra genomförd match från vår sida där vi höll ihop laget bra. Gustavo Borges är riktigt bra idag tillsammans med Olle Freedeke Samuelsson, Wiktor Johansson och André Frodig. De gör det jättebra tycker jag, säger Mattias Gustavsson, tränare i IFK Tuna.

Även Rimforsa IF:s tränare Erik Svensson lyfter fram Gustavo Borges som en nyckelspelare i matchen.

– Tuna ställer om väldigt snabbt när de vinner boll. Och när de har en sådan kille som Gustavo Borges då skapas det chanser, säger han.

Rimforsa IF ställde inte upp med sitt bästa lag utan valde att vila ett antal spelare inför söndagens cupmatch mot Hemgårdarnas BK.

– Vi spelade med ett förstärkt U-lag skulle man kunna säga. Det var några stycken som gjorde sin första match för säsongen. Matchen var en riktigt bra värdemätare för ett ungt gäng som fick känna på division 4-motstånd, säger Erik Svensson.

Med tanke på förutsättningarna är RIF-tränaren ändå nöjd med prestationen.

– Vi åker verkligen dit och tävlar. Sedan blev det något mål för mycket resultatmässigt, men vi tar nya tag och tar med oss de positiva bitarna i spelet.

Målen gjordes av Filip Ingemarsson, Mattias Myrén, Gustavo Borges och André Frodig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!