Tufft motstånd väntar för VIBK

Ska Vimmerby IBK:s segersvit fortsätta under fredagen när Ingelstad kommer på besök? Det är två lag som båda vunnit sina två inledande matcher som möts.

Vimmerby IBK ställs mot Ingelstad på hemmaplan under fredagen.

Vimmerby IBK ställs mot Ingelstad på hemmaplan under fredagen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-10-18 06:35

Vimmerby IBK har fått en strålande start på säsongen i division två och toppar i nuläget serien efter två raka segrar i inledningen. VIBK slog först Gränna på hemmaplan med 11–6 och sedan stod man för en stark prestation borta mot Nybro där man till slut vann med 5–1.
– Vi hade ett fint försvarsspel mot Nybro senast och har fortsatt bygga på det under träningsveckan och även nöta in lite spelvändningar, säger Alexander Pettersson, assisterande tränare i VIBK. 

I kväll kommer Ingelstad IBK på besök till Vimmerby Sporthall. IIBK har också fått en perfekt start på säsongen med två vinster och kommer till mötet med VIBK i bra form. Man slog Månsarps IBK med 7–4 i premiären och Gnosjö IBK med 7–6 i sin andra match. 
– De har storsatsat, likt Gränna, och värvat från Allsvenskan och SSL. Det är ett lag som oftast vill kliva högt och sno bollen där och de har även individuellt skickliga spelare, säger Pettersson och fortsätter:
– Det gäller att vi håller koncentrationen och spelar enkelt och med marginal.

Utöver VIBK och Ingelstad har också Karlskorna tagit full pott i division två-serien hittills. 

Ludwig Strömsten står i VIBK-målet mot Ingelstad. VIBK kommer till matchen utan några spelare borta och har full trupp tillgänglig. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!