Tufft länsderby väntar Vimmerby Hockey

För att i alla fall ha en liten chans kvar att knipa en Allettan-plats måste VH vinna det mycket tuffa derbyt borta mot topplaget Nybro Vikings på fredag. "Att spela defensivt passar inte oss.", säger Phil Horsky, tränare i VH.

VH kommer inte att ställa ett defensivt lag på isen i mötet med Nybro. "Vi ändrar inte någonting", säger Horsky.

VH kommer inte att ställa ett defensivt lag på isen i mötet med Nybro. "Vi ändrar inte någonting", säger Horsky.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-11-14 16:00

På fredag kväll åker Vimmerby Hockey till Nybro för länsderby mot Vikings. VH får ses som ganska nederlagstippade, då Nybro har gjort en mycket stark säsong hittills och har chans att ta över förstaplatsen vid seger. Men det är inget som oroar Phil Horsky, tränare i Vimmerby.
– Jag ser det inte som att vi åker dit och behöver vara rädda, snarare tvärtom, vi har allt att vinna. Vi har gjort det bra på senaste tiden och det känns som att vårt grundspel sitter. Alla matcher vi spelat på sistone har varit jämna, säger han.

VH spelade två matcher mot Borås i helgen och fick med sig fyra poäng efter att ha förlorat på straffar på bortaplan och vunnit med 3–1 på hemmaplan. Ett klart fall framåt för VH.
– Det kunde lika gärna varit vi som vann bortamatchen också. Men fyra poäng är godkänt. Det viktigaste är dock hur spelet såg ut och jag tycker att vi sätter försvarsspelet och målvaktsspelet men faller på detaljer. Det är riktigt bra gjort av grabbarna, säger Phil Horsky och fortsätter:
– Alla jobbar hårt och den mentala biten satt också. Det är viktigt och är en bekräftelse på att man gör något bra. 

På fredag väntar derby borta mot Nybro, som är en av säsongens tuffaste matcher.
– Nybro är skickliga och har spets. Det är väldigt svårt att spela där och det kommer bli bra inramning och mycket känslor.
Får vi se ett mer defensivt VH?
– Nej, vi ändrar inte någonting i vårt spelsätt. Vi ska ha samma spel hela tiden och vi får absolut inte fuska med försvaret. Men att spela defensivt passar inte oss. 

Backen Christoffer Rasch är fortfarande skadad.
– Han blir nog borta i en vecka till. Det är en underkroppsskada.

Det kanske öppnar upp för unge Adam Lindblad, som fick mycket speltid i helgen.
– Eftersom vi fortfarande har ont om backar så kommer han att vara med. Han behöver tid att utvecklas och vi måste ha tålamod med honom. Han kommer absolut att få istid framöver, men hur det blir mot Nybro får vi se.

VH ligger inför matchen på åttonde plats med 18 poäng medan Nybro är tvåa. Vid seger för Vimmerby är det fem poäng upp till Kalmar, som just nu ligger femma och på Allettan-plats.

Läs mer inför matchen på vår sajt, www.vimmerbytidning.se, där vi även live-rapporterar matchen med start klockan 18:45 på fredag.

Senast VH och Nybro möttes blev det seger för Nybro med 5-3.
Senast VH och Nybro möttes blev det seger för Nybro med 5-3.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!